DSC06199

 

 

Вуглегірська ТЕС запрацює у встановленні строки відповідно до графіку, який був затверджений Урядом країни.

Значний обсяг робіт по відновленню машинного залу першої черги, а також ремонт основного обладнання теплоелектростанції виконується у відповідності до прийнятих урядових рішень.

Про це 30 серпня 2013 року, під час робочого візиту до Донецької області, зазначив Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький на засіданні комісії з організації та контролю за аварійно-відновлювальними роботами на Вуглегірській ТЕС.

В роботі комісії також прийняли участь Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, керівники Донецької облдерж-адміністрації, Держгірпромнагляду України, НАК «Енергетична Компанія України», Голова Світлодарської Ради, представники «Укрелектропрофспілки».

Під час перебування на Вуглегірській ТЕС Міністр ознайомився з виконанням робіт по відновленню теплоелектростанції, а на засіданні комісії було заслухано звіт керівників ПАТ «Центренерго», та головного підрядника «Спеценергомонтаж» про хід виконання аварійно-відновлювальних робіт. Проаналізував стан виконання аварійно-відновлювальних робіт, Міністр відзначив, що графік їх проведення чітко виконується, проводиться не просто ремонт обладнання, а відбувається модернізація теплоелектростанції.

На даний час змонтовано всі металоконструкції покрівлі та завершено покрівельні роботи, закінчуються роботи по монтажу водостоків та проводяться роботи зі скління будівлі турбінного залу першої черги. Всі металоконструкції мають спеціальне вогнезахисне покриття.

На першому енергоблоці завершено капітальний ремонт турбогенератора, почалися теплові та високовольтні випробування обладнання. Паралельно ведеться ремонт блочних трансформаторів. Завершується прокладання нових кабелів для сучасної цифрової системи контролю та керування, із одночасним впровадженням АСУ ТП. Такі ж самі обсяги робіт проводяться на енергоблоці № 4.

Міністр високо оцінив роботу проведену колективами Вуглегірської ТЕС та підрядних організацій, висловив подяку керівництву ПАТ «Центренерго» за організацію та дієвий контроль за виконанням аварійно-відновлювальних робіт, а також висловив сподівання, що всі учасники робіт з відновлення теплоелектростанції докладуть максимум зусиль для безумовного введення у роботу енергоблоків № 1 та № 4 Вуглегірської ТЕС в грудні поточного року.

У ході роботи комісії піднімалися питання фінансування аварійно-відновлювальних робіт. По доповідям керівників ПАТ «Центренерго» Олега Коземка, і «Спеценергомонтаж» Анатолія Машталапа було зафіксовано, що кошти на аварійно-відновлювальні роботи виділяються у повному обсязі, а їх освоєння, проводиться вчасно. Загальна вартість робіт по відновленню Вуглегірської ТЕС складає близько 300 млн. грн.

На засіданні комісії було заслухано представників «Теплоко-муненерго», які доповіли про хід робіт з відновлення системи теплозабезпечення міста Світлодарськ, що була виведена з ладу в наслідок аварії на Вуглегірській ТЕС.

Для відновлення опалювальної системи міста оптимальним варіантом визнано реконструкцію існуючої будівлі тролейбусного депо під газову котельню зі встановленням лічильників теплової енергії у споживачів.

Така схема є найбільш прийнятною за технічними характеристиками, капітальними видатками і можливістю вторинного використання матеріальних ресурсів після переводу споживачів на тепло забезпечення Вуглегірською ТЕС.

На сьогодні Донецькою обласною владою, разом з органами місцевого самоврядування, проведена відповідна робота і розроблена проектна документація, а також по плану-графіку проведення робіт виконано планування і розчищення майданчика на місці котельні, підключення тимчасового електропостачання та водопостачання, підготовлено фундамент і встановлено насосне обладнання, котли, ведеться монтаж димососів, а також допоміжне обладнання для котельні.

Як заявили представники «Теплокомуненрго», всі роботи по монтажу та введенню котельні для обігріву міста Світлодарськ будуть виконані до початку опалювального сезону 15 жовтня 2013 року.

На комісії обговорювалися і такі питання, як настрій працівників що задіяні у відновленні теплоелектростанції, виплати їм заробітної плати, а також питання соціально-побутового забезпечення працюючих.

«Укрелектропрофспілка» зазначає, що всі питання соціально-побутового забезпечення працюючих вирішені, заробітна плата виплачується у встановлені терміни, колективи цехів, відділів та дільниць теплоелектростанції, разом із працівниками підрядних організацій впевнено налаштовані на вчасний пуск у роботу енергоблоків Вуглегірської ТЕС та забезпечення стабільної роботи всього енергетичного обладнання.

 

 

 

Укрелектропрофспілка