P1180526

 

        Ми – профспілкові лідери Волині  вирішили розпочати новий навчальний рік в системі профспілкового навчання з вивчення досвіду роботи профкому Луцького авіаремонтного заводу «Мотор», який спеціалізується на ремонті двигунів військових авіалайнерів. Ще недавно попасти на територію цього заводу стороннім особам було неможливо, а після того, коли в серпні цього року директор заводу Микола Матрунчик став Героєм України, голови профкомів волинських підприємств висловили бажання познайомитись з тим, як на підприємстві, де працює майже тисяча людей, вирішуються соціальні питання, як функціонує профспілка, і чому працівники заводу пишаються його історією, його досягненнями і своєю профспілкою, у якій з 1967 року беззмінно головує Арнольд Аксьонов.

         Бажаючих було 64, тому навчально-методичному центру – організатору цього заходу довелось ледь не за конкурсом обирати склад групи, щоб зменшити їх кількість до 40 чол.

        Територія заводу схожа на двір дорогого санаторію – хвойні декоративні дерева, безліч квітів. Умови праці в цехах – в оцінці з двох слів – чистота і порядок.

        Голова профкому без посилання на комерційну чи військову таємницю розповів і про середню зарплату – близько 5 тис. гривень, і про соціальний пакет та ознайомив в з колективним договором підприємства.

        Під час цього ж навчання голови профкомів знайомились з проект-менеджментом, отримали матеріали іноземних та вітчизняних фондів-донорів, які фінансують проекти від громадських організацій направлені на захист інтересів громадян і вирішення соціальних питань трудових колективів.

                                               Галина Даниленко,

Директор НМЦ профспілок Волинської області

 

P1180527  

 

P1180549