P1050935 

 

 

На базі Перечинської школи – інтернату Закарпатської області відбулася ювілейна ХХУ – та спартакіада шкіл – інтернатів нашого краю, яка нині проводиться лише в нашій області. Її організаторами були департамент освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації (директор Маріанна Кляп) та Закарпатська обласна рада ФСТ «Україна» (голова Владислав Кушнірчук). До речі, перша спартакіада відбулася у 1988 році на Мукачівському стадіоні «Спартак». На урочистому відкритті цьогорічного спортивного свята його учасників привітали голова обласної ради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук, заступник голови обласного відділення НОК України Василь Машика (обидва були організаторами першої спартакіади) та директор Перечинської школи – інтернату Василь Коба. Хвилиною мовчання вшанували учасники та гості спартакіади пам'ять ще одного з організаторів спартакіади – колишнього заступника голови облради ФСТ «Спартак» Леоніда Матвійчука – батька нинішнього голови Одеської облдержадміністрації Едуарда Матвійчука.

У турнірі з міні – футболу переможцем стала команда Перечинської школи – інтернату, а у змаганнях з волейболу серед дівчат – Нижньо-Ворітської школи–інтернату. Змагання з легкоатлетичного чотириборства, які включали бігові дисципліни,стрибки в довжину та кидання м’яча, принесли успіх юним спортсменам з Перечина, а в індивідуальному заліку перемогли представники цієї команди Каріна Морозова та Іван Шандор.

У загальнокомандному заліку головна суддівська колегія спартакіади на чолі із суддею Національної категорії Анатолієм Плєхановим визнала переможцем команду Перечинської школи – інтернату. На другому місці юні спортсмени Нижньо - Ворітської школи – інтернату, на третьому – Буштинської гімназії – інтернату. Переможці змагань в командному та індивідуальному заліку нагороджені кубками, медалями, дипломами та пам’ятними подарунками організаторів та спонсорів змагань, які їм вручили голова обласної ради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук, заступник голови обласного відділення НОК України Василь Машика, заступник голови Перечинської райдержадміністрації Іван Погоріляк, головний суддя спартакіади Анатолій Плєханов   та директор Перечинської школи – інтернату Василь Коба.

 

На фото:

 

 

-  Команда Перечинської школи – інтернату – переможець спартакіади в загальнокомандному заліку разом з організаторами; 

-  Відкриває спартакіаду голова облради ФСТ «Україна» Владислав Кушнірчук;

-  Організатори спартакіади з призами;

-  Дівчата з Нижніх Воріт - переможці серед волейболісток;

-  Змагання з легкої атлетики;

-  Краща спортсменка спартакіади Каріна Морозова з подарунком від Василя Машики;

 

Фото автора

Сергій Баранчиков

завідуючий відділом організаційно-гуманітарної

роботи Закарпатської облпрофради

 

P1050884

 

P1050893

 

P1050925

 

P1050904

 

P1050937