DSC 3517

Вже у сьомому районі Рівненської області завершила роботу робоча група з перевірки стану соціального діалогу в області та колдоговірного регулювання на підприємствах та в установах району.

Протягом останніх двох тижнів жовтня працювала така група в Здолбунівському районі. Куратором робочої групи був заступник голови Федерації профспілок області Микола Сірук. До складу групи, крім профспілкової сторони, входили також представники сторони роботодавців, та владних структур тощо.

Члени комісії побували в 27 організаціях та підприємствах району і переглянули 153 колективних договори, які укладені на цих підприємствах.

Перевіряли, здебільшого, його легітимність та чи не порушені терміни переукладання.

Відкриваючи засідання з підведення підсумків голова ФПО Микола Шершун зазначив: «Ніхто ще не придумав нічого кращого за соціальний діалог задля того, аби були задоволені три сторони-учасники: працюючі, роботодавці та владна сторона. А колективний договір, то це взагалі – своєрідна мала Конституція підприємства, і він, безсумнівно, має бути укладений в кожному трудовому колективі».

Під час підведення підсумків цієї роботи в районі виступаючі ще раз підкреслювали важливість соціального діалогу, який являє собою механізм досягнення спільних домовленостей, узгодження рішень на різних рівнях між профспілками, організаціями роботадавців та органами місцевого самоврядування.

На завершення засідання, при великому загалі профактивістів, керівників підприємств та представників влади району було підписане спільне рішення «Про підвищення ефективності соціального діалогу та громадського контролю за дотриманням трудового законодавства у Здолбунівському районі».

Профінформцентр Федерації профспілок Рівненської області

DSC 3534