P1050969

 

Відзначення 50-річчя від дня утворення Ільницького дослідного заводу механічного зварювального устаткування, яке поєдналося з професійним святом – Днем машинобудівника, було урочистим і по - справжньому зворушливим. На території підприємства на величезному камені з Карпатських гір було встановлено мармурову меморіальну дошку на честь вшанування пам’яті першого директора заводу Івана Трикура.

            Відкриваючи свято, голова Правління ПАТ «Ільницький завод механічного зварювального устаткування» Юрій Лендєл окреслив основні здобутки підприємства за його півстолітню історію. Протягом багатьох років керівництво підприємства у тісній співпраці з Інститутом електрозварювання імені Є. Патона, колишнім Всесоюзним Інститутом зварювального виробництва, Харківським інститутом «Укрдіпромаш», іншими структурами проводили технічне переозброєння та удосконалення продукції допоміжного зварювального устаткування. В умовах ринкової економіки силами інженерно-технічних працівників підприємство проектує і виготовляє продукцію на замовлення під конкретного споживача: понад 60 відсотків продукції відправляється на експорт. Удосконалюючи конструкцію, застосовуючи нові технології продукція закарпатського підприємства надійно зайняла місце на ринках збуту не тільки в Україні, а й у Росії, Білорусі, Литві, інших країнах, витримуючи конкуренцію зарубіжних аналогів. На підприємстві зберігся трудовий колектив, який має великий досвід роботи в машинобудівній промисловості. Наглядовою радою та Правлінням ведеться цілеспрямована робота щодо збереження робочих місць, подальшого розвитку підприємства.

            Вітаючи колектив підприємства з піввіковим ювілеєм, голова Іршавської райдержадміністрації Василь Ковбаско відзначив важливу роль заводу у соціально-економічному розвитку селища і району. Керівництво Іршавщини також підтримало пропозицію Наглядової ради і Правління щодо організації на його базі професійно-технічного училища для здобуття випускниками шкіл району машинобудівних професій.

            Як зазначила голова Закарпатської обласної ради профспілки машинобудівників і приладобудівників Марта Малета, заслуговує на увагу досвід соціального партнерства адміністрації та профспілкової організації підприємства у вирішенні соціально-економічних питань. Профспілкова організація заводу – одна з кращих у галузі. Підприємство було переможцем в огляді-конкурсі на кращий колективний договір, тут велика увага приділяється створенню належних умов праці, підвищенню заробітної плати ї своєчасної її виплати, оздоровленню працюючих та їх дітей, тощо. Марта Малета вручила Почесну грамоту Центральної Ради профспілки «Машприлад» (голова Анаталій Кубраченко) голові Правління товариства Юрію Лендєлу та майстру цеху №2 Василю Шевчуку, а нагороди обласної галузевої профспілки – голові профкому Юрію Микиті, іншим профактивістам.

            Помітну роль профспілкової організації підприємства відзначив і голова Наглядової ради товариства Аркадій Березовський. Передусім, йдеться про спільну роботу з адміністрацією щодо укладання та контролю за виконанням колективного договору. Наглядова рада постійно працюватиме над впровадженням у виробництво нових видів продукції, збереженням робочих місць, що сприятиме безперебійній і надійній роботі підприємства. Отже, ПАТ «Ільницький завод механічного зварювального устаткування» впевнено дивиться в майбутнє.

            На фото: Голова Закарпатської облради профспілки машинобудівників і приладобудівників Марта Малета під час вручення нагород.

 

Сергій Баранчиков

завідувач відділу організаційно-гуманітарної

роботи Закарпатської облпрофради