Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у роботі Генеральної ради МКП

ITUC570 У вівторок, 15 жовтня 2019 року, у Міжнародному будинку профспілок у Брюсселі відкрилося 21-ше засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок, яке триватиме до 17 жовтня.   У його роботі бере участь титулярний член Генеральної ради МКП, Віце-президент МКП, Голова ФПУ Григорій Осовий. До порядку денного засідання внесено низку актуальних питань для членів профспілок усього світу. Минулорічний конгрес МКП у Копенгагені визначив стратегічні завдання на період до..

РЕАЛІЗАЦІЯ УКРАЇНСЬКО-ДАНСЬКОГО ПРОЕКТУ ЗА ПІДТРИМКИ МОП ТРИВАЄ

Изображение 1509   У рамках реалізації Проекту МОП «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні», який фінансується Урядом Данії у рамках Данської програми сусідства на 2017-2021 роки 1 жовтня у Будинку профспілок відбулася зустріч керівництва та структурних підрозділів ФПУ з представниками Міністерства закордонних справ Королівства Данія та групою зовнішніх експертів, які перебувають в Україні з робочим візитом, для проведення проміжної оцінки імплементації Проекту.   Під час..

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Соціальному діалогу - новий імпульс

А1     Профспілки не тільки очікують налагодження повноцінного і ефективного соціального діалогу з урядом, але і роблять для цього конкретні конструктивні кроки. Про це заявив заступник Голови Федерації профспілок України, Перший заступник Голови СПО об'єднань профспілок Олександр Шубін 25 вересня під час зустрічі з представниками Міжнародного валютного фонду.   Говорячи про складну соціально-економічну ситуацію в Україні, Олександр Шубін зазначив, що одним з основних викликів профспілки відчувають певну закритість..

Соціальні аспекти реалізації Угод про асоціацію з ЄС – у центрі уваги профспілок України, Молдови та Грузії

Image-1   На цьому тижні Голова ФПУ Григорій Осовий на чолі делегації ФПУ перебуває у Грузії, де за підтримки Міжнародної організації праці та Об'єднання профспілок Грузії проходить низка міжнародних заходів.   Зокрема, 23-24 вересня представники ФПУ взяли участь у міжнародній конференції «Просування прав працівників та соціального діалогу шляхом ефективної реалізації порядку денного Асоціації в трьох країнах Східного партнерства: Грузії, Молдові та Україні», що відбулася в столиці країни, місті..

Профспілки ініціюють посилення співпраці з МОП

1517229703 ilo-4 17 вересня у Києві відбулася робоча зустріч лідерів соціальних партнерів України – організацій профспілок і роботодавців з Директором Бюро Міжнародної організації праці (МОП) для країн Центральної та Східної Європи паном Маркусом Пілгрімом.   Протягом останніх двох днів він перебував в Україні з робочим візитом, у ході якого провів низку зустрічей з керівництвом Мінекономіки, Мінсоцполітики, профільного Комітету ВР України. Під час них було обговорено хід реалізації програми..

Сучасні виклики і проблеми профспілкових комунікацій розглянули на міжнародному рівні

А5  2-3 вересня 2019 року у Брюселі (Бельгія) відбулася робоча зустріч мережі профспілкових інформаційних працівників країн пострадянського простору та Південно-Східної Європи. У засіданнях взяли участь керівники інформаційних служб України, Росії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Хорватії, Сербії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, Республіки Сербська. Модераторами виступили  Года Невераускайте, ВЕРС-Брюсель,  Ганна Сальнікова , МКП-ВЕРС (Москва), Самра Ковачевич, МКП-ВЕРС (Сараево),     З результатами Конгреса ЕКП, основними месаджами для комунікації учасників заходу ознайомив..

Обговорено організацію навчання профактивістів за сприяння австрійських профспілок

IMG 20190829 133031   28 серпня 2019 року у Готельно-навчальному комплексі "Гетьман" відбулась зустріч представників Австрійських профспілок Маркуса Штрохмайєра та Ізабель Орні з головами Західних областей України.   З української сторони у зустрічі взяли участь Роман Дацько (Львівська обл.), Володимир Фленько (Закарпатська обл.), Ігор Басюк (Івано-Франківська обл.), голова Чернівецької обл.організації Всеукраїнської профспілки торгівлі Олександр Тимчук та заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. Основною темою розмови профспілкових лідерів була організація навчання профспілкових..

Інформатизація сфери праці – виклики для профспілок

Изображение 2185   Яким чином цифровізація впливає на ринок праці? Чи можливо в умовах цифрового суспільства захистити права працівників? На ці та інші питання буде віднайдено відповіді у ході реалізації проекту «Цифровий ринок праці Дунаю» (DigiLaMa) за фінансування Міністерства соціальних та трудових питань Австрії.   Федерації профспілок України колеги з Об’єднання профспілок Австрії запропонували взяти участь у зазначеному проекті, на що отримали згоду, а сьогодні, 27 серпня, у Києві,..

Місія профспілок – боротьба з соціальною несправедливістю

Изображение 1762   Голова ФПУ Григорій Осовий 5 серпня у Будинку профспілок провів робочу зустріч з директором Представництва Фонду ім. Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі Марселем Рьотігом.   Відбувся обмін думками з широкого спектру соціально-економічних питань, обома сторонами висловлено ініціативи щодо напрямів подальшої співпраці. В обговорення взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, голова Всеукраїнської профспілки виробничників і підприємців Наталія Землянська, голова Молодіжної Ради ФПУ Володимир Ворох, відповідальні працівники..

ПРОФСПІЛКА БУДІВЕЛЬНИКІВ УКРАЇНИ ЗАХИЩАЄ І ПРЕДСТАВЛЯЄ СВОЇХ ЧЛЕНІВ В ЧЕХІЇ

IMG 0325 Профспілка працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України відкрила в Чехії своє Закордонне представництво. В місті Мост відбулась інавгураційна зустріч та сесія стратегічного планування керівництва Профспілки будівельників України та новопризначеного керівництва Закордонного представництва в Чехії. Голова Профспілки будівельників України Василь Андреєв під час візиту в офіс Закордонного представництва в Чехії зазначив: «Сотні тисяч наших громадян працюють в будівельному секторі Чехії. Їх умови праці часто не..

Більше статей...

1. Забезпечити всім справедливу частку багатств, які ми створюємо
  2. Ювілейна конференція МОП: світові лідери, працівники та роботодавці - за соціальну справедливість
  3. Виступ представника трудящих України, Голови ФПУ Григорія Осового на Міжнародній конференції праці. (Ранкове засідання 13 червня 2019 року)
  4. Президент Ірландії на відкритті Конгресу ЕФПОО закликав профспілки до активних дій
  5. Що ховається за гендерними розривами в оплаті праці?
  6. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 14-му Конгресі ЄКП
  7. Майбутнє людства пов'язане з досягненням соціальної справедливості
  8. Делегація ФПУ бере участь у 52-му з’їзді Загальної конфедерації праці Франції
  9. Візит делегації Профспілки працівників ЖКГ до Данії