Голова ФПУ Григорій Осовий обстоює права українських шахтарів на Саміті європейських профспілок

38475 У другий день роботи Саміту європейських профспілок, що відбувається у Сараєво, обговорювалися питання організації та мобілізації для досягнення змін за допомогою проведення кампаній, підвищення заробітної плати робітникам у так званих у ланцюжках поставок, насилля в родині, роботи з молоддю. Відбулася спільна сесія учасників Європейського профспілкового саміту, слухачів Глобальної академії органайзингу та членів Молодіжного комітету ПЕРК, засідання яких проходили паралельно.   Голова ФПУ Григорій Осовий взяв участь..

В Сараєво розпочав свою роботу профспілковий саміт

ces etuc egb defs 77148 Сьогодні розпочав свою роботу щорічний Саміт європейських профспілок у Сараєво – столиці Боснії та Герцеговини.   Відразу після його відкриття учасники Саміту – лідери національних профцентрів, представники глобальних профспілок – вшанували пам'ять Олександра Юркіна, який був очільником Федерації профспілок України у 2005-2008 роках, одним із засновників Профспілки працівників атомної енергетики та промисловості України та титулярним членом керівних органів відповідної галузевої глобальної профспілки..

Голову ФПУ Григорія Осового обрано членом УС ПГС на новий термін

15055812 1226196944105526 5597259797825595359 n У зв’язку із закінченням повноважень поточного складу УС ПГС 12 червня ц.р. у готелі «Турист» відбулося зібрання представників всеукраїнських об'єднань профспілок для виборів членів УС ПГС від профспілок на новий термін.   Участь у Зібранні взяли 68 делегатів - представників п’яти національних профоб’єднань: Федерації профспілок України, Конфедерації вільних профспілок України, Федерації незалежних профспілок України, Всеукраїнського Альянсу профспілок та Федерації професійних спілок працівників малого та..

Профспілки захищали і будуть захищати права трудящих

30123793-v2 xlarge Днями закінчила свою роботу в Лондоні 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП). З моменту створення в 2006 році МКП представляє більшу частину національних профцентрів світу. МКП домагається формування постійних профспілкових органів (мінімум - з консультативними функціями) при будь-яких значущих міжнародних форумах.   Крім участі в глобальному управлінні, членство в МКП - це можливість, зокрема для ФПУ, брати участь у постійному багатосторонньому обміні досвідом із..

Польща потребує вищих зарплат

opzz-1500x570-2   «Польща потребує вищих зарплат» - під таким гаслом 24-25 травня 2018 року у Варшаві проходить 9-й статутний конгрес Всепольського порозуміння профспілок (OPZZ).   Відкриваючи Конгрес, до делегатів та гостей з вітальними словами звернулися Голова OPZZ Ян Гуз, Генеральний секретар Європейської конфедерації профспілок Лука Вісентіні. В перший день роботи Конгресу делегати заслухали звіт про діяльність організації у попередній період, затвердили програму діяльності на 2018-2022 роки. Яна Гуза було переобрано..

Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у засіданні Генеральної ради МКП

IMG 0089   25 травня у Лондоні відкрилося 18-те засідання Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок (МКП).   У його роботі бере участь Голова ФПУ Григорій Осовий, який є її титулярним членом МКП. У засіданні Генеральної ради МКП також беруть участь титулярні члени Генеральної ради МКП, аудитори і представники регіональних організацій МКП, представники глобальних федерацій профспілок і Профспілкового консультативного комітету при ОЕСР. Як правило, засідання..

НА ЧАСІ. Моніторингова місія ОБСЄ побувала у Закарпатській облпрофраді

P1160809   В Закарпатській облпрофраді побувала спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (Івано-Франківське відділення). Під час зустрічі з головою Закарпатської облпрофради Володимиром Фленьком було обговорено широкий спектр питань, зв’язаних з діяльність профспілок щодо захисту соціально-економічних прав спілчан та своїх майнових прав.   Зокрема, членів моніторингової місії ОБСЄ Мод Йохансон та Доріна Фазлі цікавили питання зайнятості, створення нових робочих місць, оплати праці, соціального діалогу профспілок з органами влади і..

IMG 2694   12 квітня 2018 року Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у 6-му засіданні Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, яке відбувається в Брюсселі у штаб-квартирі Європейського соціально-економічного комітету.   Очільник ФПУ є одним із 15 членів Української сторони Платформи, що створена відповідно до Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС з метою забезпечення належної ролі громадськості у процесі виконання Угоди про асоціацію. Відкрили засідання співголови Платформи – Альфредас..

Європейські профспілки солідарні з ФПУ

dfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfgdfg   Генеральний секретар Європейської федерації профспілок громадського обслуговування (ЄФПГО) Ян Віллем Гудріан звернувся з листом до Президента України Петра Порошенка та Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана   У ньому говориться:   Шановний Президенте! Шановний Прем’єр-міністре!   Нас проінформували, що 22 березня 2018 р. приблизно о 10.20 близько 60 невідомих осіб здійснили напад на учасників засідання виборного органу Професійної спілки працівників житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення України. Засідання відбувалося в готелі «Турист»..

Роль оплати праці в скорочені бідності та її вплив на трудову міграцію в Україні

Изображение 022   Такою буде одна з тематичних доповідей, представлених на Асамблеї Української Сторони Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, що відбудеться на початку квітня ц.р. у Брюсселі.   Друга із запропонованих тем, обговорених членами УСПГС на засіданні 13 березня, стосуватиметься кліматичних змін. Учасники засідання, в якому взяв участь Голова ФПУ Григорій Осовий, ухвалили рішення щодо активізації підготовчої роботи до Асамблеї, а також розглянули низку питань стосовно розробки стратегічного плану діяльності..

Більше статей...

1. ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ БЕРЕ УЧАСТЬ У РОБОТІ 62-Й СЕСІЇ КОМІСІЇ ООН ЗІ СТАНОВИЩА ЖІНОК
  2. Українсько-датське співробітництво: нові напрями
  3. Голова ФПУ Григорій Осовий в Баку бере участь у міжнародній конференції щодо завдань та перспектив профспілок
  4. Голова ФПУ Григорій Осовий у складі делегації профспілок національних профцентрів зустрівся з Президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим
  5. ФПУ – Фонд Еберта: зацікавленість у подальшому підвищенні ефективності співпраці
  6. У українців в Польщі буде свій вихідний
  7. Обговорено розширення співпраці профспілок з реалізації програм МОП в Україні
  8. Голова ФПУ Григорій Осовий привітав новообраного Президента АФП-КВП Річарда Трумку
  9. Голова ФПУ Григорій Осовий бере участь у доленосному з’їзді Американської федерації праці та Конгресу виробничих профспілок
  10. Зустріч соціальних працівників м.Ковеля та м.Хелма (Польща)
  11. Послання солідарності Всеукраїнській акції протесту 19 вересня
Архiв