Якою буде середня зарплата в 2020 році?

А11

У наступному  році зарплата може вирости на 20%.

У державному бюджеті України на 2020 рік закладена середня зарплата в розмірі 12 тисяч 43 гривні. Про це в коментарі ГолосUA заявив експерт з економічних та політичних питань Всеволод Степанюк. Він зазначив, що менеджери НАК Нафтогаз, співробітники держпідприємств і топ-менеджери банків отримують мільйони, а у звичайних українців зарплата 5-7 тисяч гривень. Тому потрібно розуміти, що середня зарплата в країні не відображає показники реальної зарплати, яка нижче 12 тисяч гривень, - сказав Степанюк. Також він додав, що в 2020 році зарплата може вирости до 12 043 гривень, але це буде залежати від курсу долара. Якщо він буде по 28 гривень, то до зарплати буде прибавка в розмірі 20%.

ПОЗИЦІЯ ПРОФСПІЛОК. Перш за все, нагадаємо, Україна б'є антирекорд по зарплатах в Європі. Це турбує не тільки працівників, але і профспілки. Одна з головних вимог ФПУ, її членських організацій – «Європейським цінам – європейські зарплати!» Неодноразово Федерація профспілок України надавала Уряду та роботодавцям конкретні пропозиції щодо дотримання принципу соціальної справедливості при розподілі доходів підприємств, у тому числі стосовно заробітної плати.

Прес-центр ФПУ

Архiв