ukraine-imf-logo-flag.jpg.1000x297x1

 

Прем’єр-міністр України Микола Азаров оптимістично оцінює консультації, проведені керівництвом фінансово-економічного блоку Уряду та Національного банку України з місією Міжнародного валютного фонду.

         На заключній зустрічі з місією МВФ глава Уряду заявив: «У цілому я оптимістично розцінюю перебіг ваших консультацій і вважаю, що компроміс можливий, і ми в ньому зацікавлені».

         У цьому контексті Микола Азаров додав, що Кабінет Міністрів України готовий продовжити співпрацю з Фондом.

         «Ми завжди розглядали співпрацю з МВФ як важливий елемент нашої економічної політики. Особливо вона важлива зараз, напередодні підписання Угоди про асоціацію з ЄС» -, передає його слова департамент інформації та комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України.

         Також Прем’єр підкреслив, що попри непросту фінансово-економічну ситуацію Україна вчасно розраховується за попередніми траншами МВФ.

         У свою чергу, голова місії МВФ Ніколай Георгієв констатував, що головні цілі співпраці з Україною залишаються незмінними.

         «Тобто сформулювати і втілити у життя комплексний пакет заходів економічної політики, що дадуть змогу розв’язувати проблеми України, які лежать у зовнішньоекономічній площині, а також дадуть поштовх для відновлення економічного зростання» -, пояснив він позицію місії.

 

(за матеріалами газети «Урядовий кур’єр» від 31 жовтня 2013 року)

 

         Одночасно інформуємо, що 28 жовтня ц.р. відбулася консультативна зустріч місії МВФ з представниками профспілок.

         За результатами зустрічі, Федерацією профспілок України надіслано звернення до постійного представника МВФ в Україні п. Жерома Ваше, в якому висловлено впевненість, що завдяки проведенню консультацій, започаткованих ще з вересня 2010 року та продовженню діалогу, який розвивається між нашими організаціями протягом останнього часу, вдасться здійснити професійний об’єктивний аналіз економічної ситуації в Україні та напрацювати заходи щодо недопущення перекладання всього економічного тягаря обов’язків бізнесу й держави на громадян.

У зазначеному зверненні Федерація профспілок України запропонувала МВФ створити спільну експертну групу у складі представників Уряду, МВФ, відповідних міністерств, державних регуляторів і профспілок з метою детального вивчення структури й обґрунтування затрат на видобуток і транспортування газу, виробництво і доставку тепла, електроенергії, щоб разом переконатися у необхідності чи навпаки – передчасності підвищення цін і тарифів, а також пошуку шляхів щодо скорочення дефіциту бюджету, оцінки можливих темпів росту заробітної плати та соціальних виплат.

 

 

                                                                  Департамент бюджетної політики та

                                                                  соціального захисту апарату ФПУ