1360221594 1355728591 kalendar

 

Про це повідомив в.о. Голови ФПУ, заступник керівника СПО об’єднань профспілок Григорій Осовий.

Він нагадав про відповідне Розпорядження КМУ від 30 жовтня ц.р., яким Уряд рекомендував перенести у м. Києві робочий день з 6 листопада на 9 листопада 2013 р. з метою створення сприятливих умов для святкування 70-річчя звільнення столиці від фашистських загарбників.

Київська міська державна адміністрація оголосила 6 листопада вихідним днем, що пов’язано з проведенням у в столиці масових акцій, в яких братимуть участь багато людей. Варто зазначити, що це стосується працівників, яким встановлено п’ятиденний робочий тиждень з двома вихідними.

Водночас дане рішення не торкається роботи центральних органів державної влади, органів Пенсійного фонду, Укрпошти, Державної казначейської служби та банківських установ. При цьому нагадується, що спеціальний режим роботи банків та їх установ у зазначені дні визначає Національний банк України.

- Проект урядової постанови про перенесення робочого дня з 6 листопада на 9 листопада ц.р. попередньо надходив на розгляд СПО репрезентативних всеукраїнських об'єднань профспілок на національному рівні, - повідомив Г.Осовий, - враховуючи те, що це стосується лише Києва, СПО провів консультації з Київською міською радою профспілок і повідомив Мінсоцполітики – автора проекту цього розпорядження, що міські профспілки не заперечують проти такого перенесення.

Разом з тим, члени профспілкового СПО привернули увагу до того, що згідно із Кодексом законів про працю, питання про перенесення робочих днів на інші дні повинно вирішуватись завчасно, а працівники мають бути попереджені про це за два місяці до запланованої дати перенесення, - зазначив Г.Осовий, - однак, враховуючи, що розпорядження Уряду носить рекомендаційний характер і підприємства приватного сектору економіки, громадські інституції та ін. установи самостійно вирішують, в якому режимі їм працювати цього дня, – ми погодили зазначене рішення. ФПУ також буде працювати у звичайному режимі, оскільки усі наші регіональні структури, галузеві профспілки будуть діяти і нам потрібно підтримувати робочий ритм, - наголосив керівник.

Нагадуємо, що перенесення робочих днів у 2014 році, зокрема на новорічні й різдвяні свята, Уряд поки не ухвалив, а СПО профспілок не дав погодження на такі перенесення у зв’язку з можливими економічними втратами для вітчизняної економіки.

 

ІАЦ