Rubanenko2

 

Відповідне розпорядження Кабінет Міністрів України ухвалив на своєму останньому засіданні 7 листопада ц.р. з метою внесення змін до п.2 розпорядження КМУ від 26 жовтня 2000 р. № 423 «Деякі питання запровадження заохочувальних відзнак Прем'єр-міністра України». Згідно з п.1 згаданого документу, такими відзнаками є Вітальний   лист та Подяка Прем'єр-міністра України.

Метою нового нормативного акту є визначення порядку обов'язкового погодження подання про відзначення заохочувальними відзнаками Прем'єр-міністра України працівників або трудових колективів.

Відтепер, – у випадках, коли подання про привітання або оголошення подяки працівникам або трудовим колективам підприємств, установ, організацій та державних органів вноситься міністерствами або іншими центральними органами виконавчої влади – воно має бути погоджено відповідно - з Радою міністрів Автономної Республіки Крим, обласною, Київською та Севастопольською міською державною адміністрацією, на території якої розташовано те підприємство, установа, організація або державний орган, які планується відзначити.

І навпаки, - якщо відзначення від імені Прем’єр-міністра України ініціюється на місцях – воно має бути попередньо обов’язково погоджено органами місцевої влади з відповідним міністерством або іншим центральним органом виконавчої влади, до сфери управління та повноважень якого вони віднесені.

- Таким чином запроваджено перехресне погодження, щоб рішення про заохочення приймалося узгоджено та більш об’єктивно, - сказав заступник керівника СПО профспілок, в.о. Першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий.

Він також зауважив, що проект згаданого розпорядження був підготовлений Нацдержслужбою України на виконання відповідного доручення Прем'єр-міністра України від 16 вересня 2013 року з урахуванням Указу Президента України від 24 травня 2013 року № 307 «Про заходи щодо забезпечення здійснення місцевими державними адміністраціями виконавчої влади на відповідній території», яким удосконалюється механізм взаємодії центральних органів виконавчої влади з місцевими державними адміністраціями.

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ