А5 

 

2-3 вересня 2019 року у Брюселі (Бельгія) відбулася робоча зустріч мережі профспілкових інформаційних працівників країн пострадянського простору та Південно-Східної Європи. У засіданнях взяли участь керівники інформаційних служб України, Росії, Азербайджану, Грузії, Молдови, Хорватії, Сербії, Чорногорії, Боснії та Герцеговини, Республіки Сербська. Модераторами виступили  Года Невераускайте, ВЕРС-Брюсель,  Ганна Сальнікова , МКП-ВЕРС (Москва), Самра Ковачевич, МКП-ВЕРС (Сараево),  

 

З результатами Конгреса ЕКП, основними месаджами для комунікації учасників заходу ознайомив Джуліан Скола, керівник відділу преси  і комунікацій ЕКП та відповів на поставлені запитання.  

            Відбулася широка дискусія щодо розповсюдження інформації про проблеми  країн ЄС  і про інформкампанії ЄКП за межами Євроспільноти.

       Окремо було розглянуто питання про порядок денний комунікацій МКП, прийнятого конгресом. Виступаючи перед присутніми Тім Нунан, Директор відділу  кампаній і комунікацій МКП зупинився на таких важливих питаннях як елементна база інформстратегії та інноваційні методи її просування.

         Детально було обговорено хід проведення та результати флагмантських кампаній МКП (Кампанія із заработної плати в регіоні ВЕРС. Суб-регіональна ініциатива в країнах ПСЄ. Національні кампанії в регіоні ННД.  

        Відділом комунікацій МКП було запропоновано до розгляду матеріали кампанії за кліматичну справедливість на предмет визначення релевантності теми  для країн ННД і ПСЄ.

        Учасники обмінялися досвідом за круглим столом презентувавши основні успіхи в проведенні кампаній профцентрів країн ННД і ПСЄ.

       Захід завершився роботою у групах пошуком ефективних складових якісного профспілкового контенту в традиційних і соціальних ЗМІ. Обмін досідом і узагальнення кращих практик.

       На завершення учасники визначили коло проблем  і тем  для наступного обговорення.

 

 

Пресс-центр ФПУ

 

А6