IMG 9949

12 травня у Федерації профспілок України відбулась робоча нарада з вирішення проблем трудового колективу Миколаївського ДП «Суднобудівного заводу ім. 61 комунара».

У обговоренні питань заборгованості із заробітної плати, відсутності держзамовлень, належного соціального захисту взяв участь заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко, шукаючи шляхи їх вирішення разом з працівниками підприємства, головою первинної профспілкової організації заводу, керівниками Профспілки працівників суднобудування України.

IMG 9923

Щодо подій, які призвели до конфлікту на заводі ім. 61 комунара, ми неодноразово повідомляли і на сайті ФПУ і в профспілковій пресі. Однак сьогодні делегація з м. Миколаїв прибула до столиці, аби вимагати від керівництва ДК «Укроборонпром» розірвання контракту з генеральним директором ДП «Суднобудівного заводу ім. 61 комунара» Ф.Петровим, який у порушення принципів соціального діалогу вчиняє дії, що працівників Найбільш чутливе – це не своєчасне отримання заробітної плати, борг з якої на підприємстві вже досяг майже 30 млн. грн.

Звертаючись до учасників наради, Володимир Саєнко наголосив, що «діяльність Профспілок гарантована діючим законодавством, а тому правда завжди на нашій стороні».

IMG 9939

Він запевнив представників трудового колективу, що ФПУ має у своєму розпорядженні дієвий інструментарій щодо захисту прав працюючих і він у повному обсязі буде задіяний, зокрема, у перемовинах з представниками відповідних міністерств та відомств, для вирішення питань, які заважають нормальній роботі одного з градоутворюючих підприємств на Миколаївщині.

Метою цих спільних дій ФПУ і трудового колективу має стати збереження колективу та суднобудівного промислового виробництва, що наразі дуже потрібно державі.

IMG 9936

IMG 9955