корупция

 

16-17 травня ц.р. у Києві відбулася дводенна міжнародна конференція «Солідарність проти корупції. Антикорупційна діяльність профспілок: найкращі практики, досвід та перспективи», в якій брала активну участь і Федерація профспілок України.

 

Мета, яка ставилася організатором заходу Центром Солідарності в Україні, – продемонструвати унікальну роль і потенціал профспілок та правозахисних організацій у антикорупційній діяльності. Профспілковими активістами та експертами громадських організацій проведено презентації з протидії корупції та їх взаємозв’язок з правом на свободу об’єднання. Учасники обговорили стан захищеності викривачів корупції, інші аспекти моніторингу корупції на місцевому й загальнонаціональному рівнях та плани для нових кампаній з протидії корупції.

       Тому прикро, що буквально в цей період, як стало відомо із засобів масової інформації, у Києві відбулося резонансне затримання правоохоронцями голови Всеукраїнського об’єднання «Демократичні профспілки України» і Всеукраїнської профспілки працівників земельних відносин України Дмитра Філіпчука під час отримання неправомірної вигоди.

 

     Безумовно такий факт, хоча і не стосується безпосередньо Федерації профспілок України, кидає тінь на весь національний профспілковий рух і не сприяє мотивації профспілкового членства.

       Ця подія ще раз доводить актуальність порушеної під час міжнародної конференції тематики та необхідності солідарної протидії корупції всіма профспілковими організаціями.

 

                                                                                        Прес-центр ФПУ