zveri-370x190

 

У ВСІХ Є МИНУЛЕ, АЛЕ ПОТРІБНО ПРАЦЮВАТИ ДЛЯ МАЙБУТНЬОГО 

 

29 травня у вечірньому ефірі на телеканалі Newsone в програмі "Субъективные итоги недели", ведучий, народний депутат України Вадим Рабінович відповідаючи на запитання глядача зі Львова щодо ролі сучасних профспілок опустився до безпідставних звинувачень на їх адресу. Мені як члену профспілки з 1957 року, члену профкому з 1971р., який все життя присвятив захисту прав простих людей прикро це чути.

 

Нажаль, шановний пане Вадиме, Ви не лише продемонстрували повне незнання предмету, безпідставно вважаючи, що колегіальні профспілкові органи можуть працювати «по чьему-то свистку». Але гірше те, що Ви намагаєтесь сформувати у суспільній свідомості через засоби масової інформації образ профспілок як недолугих мародерів, що під час військових дій на Сході країни «роздерибанивают» власне майно, а національний профспілковий рух подаєте як "полностью дискредитировавшая себя система», що немає майбутнього. Я Вам скажу, що такі висловлювання на догоду олігархічному капіталу сіють зневіру серед працівників у можливості власними силами зміни своє життя на краще.

У пресі я читав зовсім інше, що протягом останніх 5 років жодний санаторій не було продано, на противагу цьому на майновий комплекс профспілок постійно чиниться тиск правоохоронних органів та виносяться неправосудні рішення на користь «державних рейдерів» від влади, частиною якої є і народні депутати України.

Хотів би поставити запитання до Вас як народного обранця, де Ви були, коли нещодавно здійснювалися спроби рейдерських захоплень профспілкових оздоровниць: санаторіїв «Лермонтовський» і «Затока» в Одесі, де проходять лікування воїни АТО та розміщено вимушених переселенців? Чи стали Ви на захист трудових колективів, які там працюють? Де Ви були, коли генпрокуратура Пшонки, прикриваючись «ручними» судами відбирала більше 40 санаторно-курортних профспілкових закладів?!

 

Мені дійсно жаль з приводу того, що Ви як людина, яка вважає себе голосом народу продемонстрували своє обмежене бачення суспільних процесів, вдаєтесь до наклеювання ярликів і образ з радянського минулого щодо 8,5 млн. членів профспілок для власного піару. Я дивлюся програму "Субъективные итоги недели" і потрібно віддати належне Вам як ведучому, але з 17 телепрограм, які вийшли на телеканалі, Ви жодного разу не поцікавився, а як саме профспілки захищають права та інтереси людини праці. З Вашої депутатської діяльності в парламенті не можна зробити також висновок про високий коефіцієнт корисної дії. Про це свідчать Ваша відсутність на пленарних засіданнях та ситуативне голосування виключно в інтересах створення власного політичного іміджу.

Я переконаний, що народному депутатові, навіть демонструючи умовну близькість до народу, не властиво вдаватися до соціального популізму та формування власного політичного іміджу за рахунок простих людей, а слід робити конкретні справи виходячи з наданих йому прав та повноважень на користь трудящих, за що вони будуть йому дійсно вдячні.

 

Лист підписав Сібільов Вадим Дмитрович (фотокопія додається)

 

Прес-центр ФПУ