photogallery 1

Сьогодні на засіданні Уряду Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман високо оцінив результати зустріч 18 жовтня з профспілковими лідерами і закликав міністрів проводити постійний діалог з галузевими профспілками.

Зі стенограми виступу Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана на засіданні КМУ 19 жовтня:

- Вчора відбулась предметна розмова з профспілками, з роботодавцями: саме головне те, що у нас є діалог. Не просто формальний, а чітке розуміння пріоритетів і завдань.

Я хочу подякувати профспілкам за розуміння реального стану справ в країні – не популістичного, а реального.

Хочу підкреслити, що український Уряд є повністю відкритий. І ми готові підтримувати всі ініціативи профспілок, які співпадають з можливостям української держави і нашої економіки.

Вчора була добра дискусія. Не проста. Але те, що ми 23 серпня напередодні нашої Незалежності підписали тристоронню Угоду: профспілки, роботодавці і Уряд на нас накладає серьйзні зобов’язання.

Якщо Угода підписана, вона має бути виконана, якщо певні положення ми наразі не можемо виконати з об’єктивних підстав, - дискутуйте, знаходьте інші рішення, вносьте зміни, але хотів би, щоб кожен міністр в руслі своїх зобов’язань мав постійний діалог з галузевими профспілками і через цей діалог ми маємо забезпечити економічне зростання, гідну заробітну плату і як наслідок конкурентний український продукт.

Прес-центр ФПУ

за повідомленням Урядового порталу: