12 0

 

Профспілка працівників культури України з обуренням сприйняла, надісланий на погодження проект постанови Кабінету Міністрів України «Деякі питання оплати праці працівників, залучених до підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення» щодо надання права Національній телекомпанії України на період підготовки та проведення у 2017 році в Україні пісенного конкурсу «Євробачення», встановлювати працівникам Національної телекомпанії залученим до підготовки та проведення конкурсу (не більше 20 осіб), додаткову стимулюючу надбавку на одного працівника в межах фонду оплати праці НТКУ (що не перевищує 150 тис. гривень на місяць).

Такі виплати, на думку Профспілки, виглядають досить некоректними по відношенню до всіх працівників телекомпанії, оскільки Фонд оплати праці НТКУ на 2017 рік розрахований, виходячи із звичайного навантаження на її працівників та відповідно до норм діючого законодавства.

Зазначене рішення може призвести до скорочення Фонду оплати праці НТКУ на суму до 15 млн. гривень, що негативно позначиться на оплаті праці інших працюючих та поставить під загрозу виконання гарантій з підвищення оплати праці у 2017 році, нещодавно ініційованих Урядом.

Профспілка пропонує здійснювати стимулювання працівників, що братимуть участь у роботі з підготовки та проведення пісенного конкурсу «Євробачення» за рахунок інших коштів, зокрема тих, що закладені до проекту Держбюджету 2017 на проведення вказаного заходу.

 

Президія ЦК профспілки працівників культури України