MVF

 

         Напередодні Дня української письменності та мови й Дня пам’яті преподобного Нестора Літописця Президент Віктор Янукович зібрав за столом діячів культури та мистецтва.

         Під час зустрічі з ними Віктор Янукович вів мову про реалізацію євроінтеграційних прагнень України. Він укотре розповів про мету держави досягти завдяки зближенню з ЄС за всіма параметрами кращих результатів в економіці, соціальній, медичній, освітній сферах.

         У минуле поступово відходять політичний популізм і корупція. Під час зустрічі глава держави говорив про вимоги Міжнародного валютного фонду з підвищення вартості природного газу для населення.  

«Вимоги МВФ щодо підвищення цін на газ для населення за жодних обставин не будуть сприйняті. Ми ніколи не допустимо кроків, від яких будуть страждати люди і які негативним чином вплинуть на матеріальний стан населення», - наголосив Віктор Янукович (відділ новин «Урядового кур’єра» від 12 листопада ц.р.).

Одночасно зазначаємо, що питання об’єктивності встановлення тарифів на газ та електроенергію для населення та виробничої сфери стали предметом обговорення під час зустрічей протягом 2013 року представників ФПУ з представниками місії Міжнародного валютного фонду, зокрема, 28 жовтня ц.р.

Під час зустрічей профспілками наголошувалося, що за їх економічними розрахунками, газовидобувні підприємства і газотранспортні компанії, які доставляють населенню добутий на території нашої держави дешевий український газ, отримують високі прибутки. Тому, піднімати ціну на газ для населення – це фактично примушувати громадян України купувати газ, видобутий з вітчизняних надр, за спекулятивними цінами.

Профспілки неодноразово звертали увагу місії МВФ, що сьогодні, в умовах поглиблення економічних реформ і збереження кризових явищ, важливого значення набуває необхідність знаходження практичних шляхів, спрямованих на стабілізацію, розвиток економіки та підвищення рівня життя населення України та пропонували інші шляхи, які стосуються скорочення дефіциту бюджету та рівня бідності, забезпечення ефективної зайнятості населення та підвищення рівня оплати праці, удосконалення системи пенсійного забезпечення та соціального захисту, забезпечення справедливості в оподаткуванні шляхом усунення дискримінації в оподаткуванні працюючих громадян, введення податку на багатство та розкіш.

 

 

                                                        Департамент бюджетної політики та

                                                        соціального захисту