DSC 2

28 листопада відбулась робоча зустріч Міністра промислової політики України Михайла Короленка з керівниками профспілок України, що входять до складу ФПУ.

У заході взяли участь заступник Голови Федерації профспілок України Сергій Кондрюк, голова Профспілки авіабудівників України Ярема Жугаєвич, голова Профспілки працівників автомобільного та сільськогосподарського машинобудування України Василь Дудник, голова Профспілки працівників лісових галузей України Вадим Сібільов, голова Профспілки працівників машинобудування та металообробки України Анатолій Таранчук, голова Профспілки машинобудівників та приладобудівників України Анатолій Кубраченко, голова Профспілки працівників суднобудування України Микола Бутенко, голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш, голова Профспілки працівників текстильної та легкої промисловості України Ольга Єфіменко, представники інших галузевих профспілок, секретаріату НТСЕР та галузевих структурних підрозділів Мінпромполітики.

За повідомленням веб-порталу Мінпромполітики, Міністр Михайло Короленко окреслив ситуацію, яка на сьогодні склалась у промисловому секторі, та подякував профспілкам за активну участь в аналізі головних причин економічного спаду. В Мінпромполітики систематично проходять наради з проблемних питань хімічної, гірничо-металургійної та машинобудівної галузей із залученням представників профспілок, за результатами яких формуються дієві заходи для підтримки промислових підприємств.

«Ми готові до подальшої тісної співпраці з профспілками для відпрацювання системних кроків у напрямку поліпшення ситуації у промисловому комплексі та детально опрацьовуємо всі ваші ініціативи. Представники галузевих профспілкових організацій вже включені до складу Колегії Мінпромполітики», - зазначив Міністр Михайло Короленко .

Керівники профспілок висловили пропозиції щодо посилення контролю за своєчасною виплатою заробітної плати на підприємствах та дотримання всіх соціальних стандартів робітників.

Міністр повідомив, що, в рамках співпраці з Національною тристоронньою соціально-економічною радою України, сьогодні ведеться активна підготовка до створення галузевої тристоронньої соціальної ради. Михайло Короленко запросив до активної співпраці у такому форматі присутніх керівників профспілок.

Веб-портал Мінпромполітики

DSC 1