ОПР

 

Компанія TNS в Україні з власної ініціативи запустила щотижневі опитування щодо ситуації в Україні. Наприклад, на запитання «Чи стежите Ви за подіями на Майдані і вул. Грушевського?» 97,8% відповіли ствердно, а 2,2% респондентів зазначили, що не стежать за ситуацією.


На питання «Чи підтримуєте Ви відставку Прем'єр-міністра України М. Азарова?» більше половини респондентів (59,3%) заявили, що схвалюють це рішення. 23,6% були абсолютно проти, решта - або утрималися, або не проявили зацікавленості до цього питання.


Серед можливих претендентів на прем'єрське крісло респонденти виділили Петра Порошенко (21,8%) та Сергія Арбузова (21,6%). Арсеній Яценюк, якому під час переговорів з Президентом пропонували прем'єрське крісло, знайшов підтримку на цю посаду тільки в 9,2 % респондентів.


Більшість опитаних (41,4%) вважає, що в новий уряд увійдуть як представники Партії регіонів, так і опозиції. 14,6% висловили думку про те, що це будуть фахівці в галузі управління, а 12,1% упевнені, що новий уряд знову буде складатися в основному з представників правлячої партії.


Також більшість респондентів підтримують проведення дострокових президентських (51,3%) і парламентських (58%) виборів. Кардинально проти дострокових президентських виборів висловилися 41,4 % респондентів , а парламентських - 33,5 %.


Трохи більше половини (50,7 %) доцільне вважають повернення до Конституції 2004 року. Абсолютно проти виступають лише 20,9%. Решта вагалися з відповіддю.


На запитання «Чи повинна Україна знову розглянути питання про підписання асоціації з ЄС?» 48% респондентів відповіли ствердно, а 40,3% - проти. Всі інші (11,7%) не визначилися з відповіддю.


Майже порівну розділилися думки щодо того потрібно продовжувати акції протесту. 48% висловилися за продовження акцій . З них 21,6% вважають, що слід призупинити масові акції, але не повністю, а 26,1%, - що варто продовжувати. 45,1% за припинення всіх акцій взагалі.


Вибірка репрезентативна по регіонах і статевого віковій структурі для міст 50 тис. + . Вибіркова сукупність - 1008 респондентів. Дослідження проводилося в Інтернеті серед користувачів 18-55 років.


Інформаційно-аналітичний центр ФПУ