b263ba249098ccaf9427c3784d0f2917b921d793

 

Міністерство соціальної політики визначило основні напрями роботи на 2014 рік та затвердило план діяльності на 2014-2016 роки. Про це йшлося під час засідання Колегії Мінсоцполітики, яке відбулося вчора 6 лютого. У роботі Колегії взяв участь в.о. Першого заступника Голови ФПУ Г.В.Осовий.

Серед основних напрямів роботи на цей рік відзначено погашення заборгованості із заробітної плати та перед Пенсійним фондом, а також недопущення виникнення нової. «За рік заборгованість із зарплати зменшено на 85,5 млн. грн. З самого початку року запроваджуємо найжорсткіший контроль за погашенням і попередженням заборгованості, виконанням графіків. Завдання ПФ - до 1 липня на 50% зменшити заборгованість по платежах, які залишили у сфері відповідальності Фонду», - сказала у своєму виступі в.о. Міністра Н.Ю.Королевська.

За її словами, цього року буде продовжена робота із посилення захисту найуразливіших категорій громадян. Особлива увага має бути приділена дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. «Тут є дуже чіткі завдання - припинити передачу до інтернатів дітей-сиріт, окрім тих, які потребують цілодобового медичного догляду, та охопити сімейними формами виховання не менше 87% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Особлива увага – усиновленню дітей старших 5 років та груп братів-сестер», - сказала вона. Також в.о. Міністра відзначила посилення соціального захисту ветеранів.

Окремо Наталія Королевська зупинилася на питанні вдосконалення пенсійної системи. Тут, за її словами, основні завдання – це підвищення пенсій та якості обслуговування людей. «До кінця року жодна людина не буде отримувати пенсію менше 1000 грн., а строк призначення пенсій має скоротитися до одного тижня. Окрім того, управління ПФ мають перейти до проведення прийому громадян за принципом „єдиного вікна” та забезпечити доступність 100 % приміщень управлінь для відвідувачів з особливими потребами», - сказала вона.

Поставила в.о. Міністра завдання і у сфері праці та зайнятості. За її словами, протягом 2014 року мають бути працевлаштовані за направленням служби зайнятості не менше 820 тис. осіб. «У сфері праці та зайнятості на цей рік є чіткі орієнтири – необхідно ще більш оперативно шукати роботу для безробітних - скоротити середню тривалість пошуку роботи до 90 днів на кінець року, не менше 95% безробітних після навчання або перенавчання мають бути працевлаштовані. Окремо хочу відзначити, що необхідно знайти роботу 158 тисячам безробітних, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні. У тому числі працевлаштувати не менше 13 тис. осіб з інвалідністю за направленням державної служби зайнятості», - наголосила вона.

Також до пріоритетів роботи Наталія Королевська віднесла і оздоровлення дітей. «У цьому році головне завдання – підвищити якість оздоровлення дітей та охопити якісними послугами більше школярів, ніж 2013 року», - сказала вона. 

Усі ці завдання увійшли до плану роботи Мінсоцполітики на 2014-2016 роки, що і був затверджений під час засідання Колегії.

 

Прес-служба Мінсоцполітики