JPEG

 

 

Дорогі земляки!

Страшні події на Майдані в Києві призвели до того, що загинули молоді активні люди, громадяни України з обох боків протистояння. Ми всі схиляємо у скорботі голову перед пам’яттю загиблих. Нажаль,страшна стрічка смертей продовжує розкручуватись далі… Вседозволеність, анархія і ейфорія від насильства підпалили країну. У згарища перетворилося все рукотворне, що досягалося роками…І в цій несподіваній для мирних громадян ситуації ми з вами втратили Профспілковий дім України.

Гірко, щемно і образливо, адже Будинок профспілок України був справжнім прихистком для майданівців у найкритичніші моменти протистояння та відчинення дверей в переговорному процесі, який намітився. А які будуть наступні втрати на цьому шляху дикої ескалації протистояння? Цей тяжкий урок вимагає зробити належні висновки і владі, і політикам, і всьому громадянському суспільству. Адже по різні сторони барикад не супротивники, це наші люди –члени української спільноти. За їх життя і спокій несе відповідальність Президент – гарант Конституції. Але поки що ми бачимо, що ці гарантії зведені нанівець…

Закликаємо сторони до припинення ескалації та конфронтації, нагнітання напруженості в країні!

Звертаємось до силових структур проявити витримку і виваженість, не піддаватися до проявів будь яких провокативних дій, не допустити застосування зброї проти мирних протестувальників.

Ми направили також наші вимоги до Федерації профспілок України вийти з ініціативою до Верховної Ради України про невідкладний розгляд питання про внесення змін до Конституції України щодо проголошення дострокових Президентських виборів та Парламенту України.

Закликаємо керівництво держави, лідерів опозиційних політичних сил відкинути всі амбіції і терміново розпочати результативні переговори для вироблення взаємоприйнятних дій, щодо відвернення загроз від України.

 

Ухвалено

Президією ФПО                                                   19.02.2014р.