Photo0016

7 березня відбулася зустріч В.о. Голови ФПУ Григорія Осового з Директором програми Центру солідарності Американської федерації праці – Конгресу виробничих профспілок (АФП-КВП) Трістаном Масатом.

Григорій Осовий проінформував Трістана Масата про рішення, прийнятті недавньою Президією та Радою ФПУ, повідомив, що ФПУ разом з членськими організаціями зараз працює над концепцією модернізації своєї діяльності, що дозволить збільшити її потенціал, висловив сподівання, що не зважаючи на важку економічну ситуацію, новий Кабінет Міністрів має враховувати, заради чого люди боролися на Майдані і, не дивлячись на жорсткі вимоги МВФ щодо надання кредитів, не стане вдаватися до шокової терапії, внаслідок якої увесь тягар непопулярних рішень впаде на працівників. Григорій Осовий підкреслив, що профспілки розраховують на серйозні та відверті консультації з цього питання з владою, аби не допустити нового загостренння у суспільстві у цей надзвічайно складний час.

В.о. Голови ФПУ поділився своїми думками щодо відновлення Будинку спілок, який є візитною карткою Києва, а зараз ще й став символом Євромайдану. Зараз обговрюються ініціативи щодо створення Міжнародного благодійного фонду з відбудови Будинку спілок, де внаслідок пожежі знищено майно та втрачено майже тисяча робочих місць.

Трістан Масат погодився, що модернізація ФПУ дуже важлива, адже на її потенціалі багато в чому базується український профспілковий рух та люб’язно прийняв запрошення взяти участь у конференції з питань профспілкового руху в Донецьку.

Департамент міжнародної роботи апарату ФПУ