thumb-big-450x314-39d5

 

ФПУ звернулася до Голови Національного банку України та повідомила, що Європейські профспілки – учасники саміту Всеєвропейської регіональної ради Міжнародної конфедерації профспілок, до якої входять 89 національних профцентрів, закликали ЄС і міжнародні фінансові інститути надати Україні допомогу для проведення реформ з урахуванням соціальних аспектів, у тому числі прав людини і профспілок, щоб запобігти подальшій деградації умов праці та життя під час кардинальних перемін. Звернення до заходів жорсткої бюджетної економії, які практикує «трійка» - МВФ, ЄК і ЄЦБ – стане серйозною помилкою і поставить Україну перед загрозою тривалої рецесії і дестабілізації, - йдеться у заяві саміту щодо ситуації та шляхах виходу з кризи в Україні.

ФПУ повідомила про звернення до представництва Міжнародного валютного фонду в Україні щодо з’ясування умов надання кредиту МВФ і закликала Міжнародний валютний фонд зважити на те, що значна частина населення нашої країни й без того знаходиться поза межею бідності, і утриматися від нав’язування їй заходів жорсткої економії, які призведуть до нових масових протестів населення.

Для з’ясування умов та наслідків надання кредиту МВФ, перш за все для найбільш незахищених верств населення в Україні, ФПУ просить найближчим часом провести зустріч з представниками профспілок.

Також ФПУ просить долучити її до консультацій між Нацбанком і МВФ у рамках широкого громадянського діалогу між владою і суспільством.

 

ІАЦ