DSC 0036

 

 

Чудний київський ранок, прохолодне пянке повітря надихає на денні турботи. Солодко-сиве, турботливе муркотіння величного Дніпра. Хочеться жити, просто жити …

Згадалось: тихий ранок на Майдані, ще вітає в повітрі смак диму, газів, гарі. Кашляєш і не можеш відкашляти ту гидоту, якою ти надихався. Ту отруту, яку «брати»-окупанти продали «нібито» українській окупаційній владі. Ходиш начебто вільно, але все одно дивишся на верхні поверхи багатоверхівок, щоб встигнути помітити блиск прицілу і заховатися від пострілу. На барикаді розмістили великий банер: «Путін, ти можеш брехати своєму народу, принижуючи мою гідність можеш зламати мої кістки і навіть вбити! Але не відбереш у мене СВОБОДУ!!! Це голос наших нескоренних генів, тому і назва – постання Гідності.

Що запамяталось в дорозі: багато лелек повернулось до своїх гнізд. Лелека пізнає своїх лелек. Чудовий замок у Бердичеві. Але скитських курганів більше в моєму краю – за Бугом. Санаторій «Хмільник» зустрів своєю привабливою красою і чепурненьким спокоєм. Шумить обабіч торговисько, в цьому відчувається стиль керівництва: і відпочиваючим добре, можуть щось купити на згадку, і місцянам вигідно – мають роботу. Охайні корпуси, стежини, пофарбовані лавки відпочинку. Все дуже просто і зі смаком, для відпочинку людей. Знаю по собі, що за цією простотою скрита праця людей, які із нічого роблять гарну цукерку. Як тут не згадати вірш Ліни Костенко:

Було нам важко і було нам зле, 
І західно, і східно,
Було по-всякому, Але
нам не було негідно.

Так і є – гарна робота  і гордість за свою роботу. Сподобались оглядини поліклініки і кабінетів. Показували мені це не тому, що я радник голови ФПУ і перевіряю, в яких умовах будуть лікуватися постраждалі євромайдінівці. А саме тому, що це їхня робота, вони її люблять і вони це роблять кожен день. Молодці лікарі Хмільника. На мою думку, дуже вдало пройшов перший семінар лікарів, організований пані Тетяною Вікторівною Семикопною та її медичним відділом «Укрпрофоздоровниці». Домовились наступний провести в Миргороді. В умовах сьогодення, великою конкуренції з боку приватних санаторіїв, наші заклади мають надавати якісні медичні послуги та приваблювати людей професіоналізмом медиків. Ще одне (як правило це забувають робити), я хочу висловити велику подяку головному лікарю пану Олександру Олександровичу Галаченку  за теплий прийом, гарну роботу.

 

Хочемо чи не хочемо, але ми повинні створити Нову Націю із попелу старої. Гуртуємось і перемагаємо.

Слава Україні!

      Радник  в.о.Голови ФПУ  на громадських засадах    Сергій Мартинюк

 

DSC 0024

 

DSC 0011

 

 

 

DSC 0031

 

DSC 0042

 

DSC 0044