ПРЕЗИД

 

Що мають робити профспілки, щоб бути в авангарді руху та боротьби за забезпечення соціальної справедливості, захисту соціальних та економічних прав людини праці? Як забезпечити надійний і ефективний захист законних прав та інтересів людини праці? Що треба зробити для підвищення рівня соціального діалогу? Ці та інші актуальні питання було обговорено 25 червня під час засідання Президії ФПУ.

Вів засідання В. о. Голови ФПУ Григорій Осовий.

 

ПРЕЗИД2

 

Учасники засідання обговорили проект Постанови Ради ФПУ «Про розширення участі профспілок та суб’єктів господарювання ФПУ у наданні гуманітарної допомоги постраждалим і біженцям з Донецької, Луганської областей та АР Крим та  соціальні ініціативи ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» «Укрпрофтур» щодо використання окремих об’єктів». Було вирішено внести цей проект на розгляд Ради ФПУ, засідання якої відбудеться 26 червня ц.р.

У Постанові Ради, зокрема, відзначається, що Федерація професійних спілок України, її членські організації активно долучилися до надання соціальної допомоги і підтримки учасників Євромайдану, постраждалим внаслідок військових дій на Сході та Півдні України, членам родин загиблих внаслідок цих подій.

 

ПРЕЗИД1

 

У рамках допомоги зазначеним категоріям співвітчизників членські організації ФПУ перерахували і передали кошти безпосередньо потерпілим та членам родин загиблих. Крім того, профспілки спільно з органами виконавчої влади, іншими державними та громадськими інституціями включилися до роботи комісій усіх рівнів з питань організації надання допомоги та соціальної реабілітації. У регіонах до роботи залучені первинні і територіальні організації всеукраїнських профспілок, профспілкові активісти, які діють відповідно до рішень місцевих штабів.

Було також розглянуто питання «Про пропозиції ФПУ до проекту Державного бюджету України на 2015 рік». З інформацією з цього питання виступив заступник Голови ФПУ Сергій Кондрюк.

Учасники засідання обговорили питання про вибори Голови ФПУ. На розгляд членів Ради ФПУ було запропоновано п’ять кандидатур на цю посаду.

 

ПРЕЗИД4

 

З інформацією «Про звернення до членів профспілок і профспілкових організацій щодо фінансової участі у відбудові Будинку профспілок у м. Києві» виступив директор Благодійного фонду «Відродження Будинку профспілок» Василь Андреєв.

Під час засідання Президії було розглянуто також низку інших актуальних питань діяльності ФПУ та її членських організацій.

 

ПРЕЗИД3

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ