geo esgzk6 teor

 

 

Федерація профспілок України цілеспрямовано виступає за розвиток України як суверенної, незалежної, демократичної, соціальної, правової держави на основі утвердження та забезпечення прав і свобод громадян.

Від імені 8 мільйонів членів профспілок Федерація профспілок України акцентує увагу на тому, що саме працею наших співвітчизників, у тому числі – членів профспілок, створюється національне багатство, саме їх праця є головним джерелом наповнення державного, місцевих бюджетів і соціальних фондів.

Профспілки впевнені, що забезпечити економічне зростання можливо лише через розвиток демократії, гарантування безпеки громадян, створення цивілізованих соціально-трудових відносин та досягнення європейських стандартів життя.

У першу чергу всі гілки влади та соціальні партнери мають спрямувати зусилля на забезпечення зростання рівня зайнятості на безпечних робочих місцях з гідними умовами праці, динамічне зростання заробітної плати для наближення її до рівня країн Євросоюзу, запровадження справедливої і прозорої системи пенсійного забезпечення, подолання корупції та хабарництва, тіньової заробітної плати, нелегальної зайнятості.

Профспілки наполягають на неприпустимості перекладення тягаря бюджетного дефіциту на плечі людини праці та закликають керівників органів державної влади віднайти інші джерела наповнення державної казни, зокрема введення реального податку на багатство та розкіш, підвищення рівня оподаткування бізнесових і так званих пасивних доходів, легалізація заробітної плати та детінізація зайнятості, жорсткий контроль за цільовим витрачанням бюджетних коштів тощо.

Профспілки очікують від нової влади практичних кроків для підвищення престижності праці в національній економіці, належного оцінювання та визнання її суспільної значущості, справедливого розподілу результатів праці між бізнесом і працівниками.

Ми впевнені, що профспілки і громадянське суспільство мають відігравати впливову роль у розбудові держави. Саме соціальний діалог є запорукою успіху і згуртованості населення для досягнення амбітних цілей задля процвітання та розвитку України.

Федерація профспілок України заявляє про свою готовність до конструктивної співпраці з владою і роботодавцями в реалізації конституційних прав громадян заробляти на достатній рівень життя працею, мати гідний рівень життя та інших практичних соціально-економічних змін у країні, які так необхідні суспільству.

 

 

Рада Федерації профспілок України

 

26.06.2014