2

 

1 вересня в Академії праці, соціальних відносин і туризму відбулися урочистості з нагоди Дня знань та початку нового навчального року.

Концертний зал АПСВТ із самого ранку наповнився студентами, їхніми батьками, науково-викладацьким складом Академії. В урочистостях також взяли участь Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий, заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, а також голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш.

Звертаючись до першокурсників та студентства, колег, батьків та гостей, в.о. ректора АПСВТ Вікторія Буяшенко, щиросердно привітала усіх присутніх із Днем знань та початком нового навчального року: “День знань — це не просто сторінка у розвитку освітнього процесу. Це свято, що об’єднує усіх, бо у знаннях є основою нашого з вами життя. Саме знання ми використовуємо для того, щоб досягти певної професійної майстерності, саме знання ми використовуємо для того, щоб вирішити свої життєві проблеми, і навіть коли ми захоплюємося чимось, в основі будь-якого хоббі завжди лежить знання. Тому мені хочеться побажати, щоб ви ці знання використовували, в першу чергу, для розвитку себе як особистості: розвитку свого внутрішнього я, розвитку своєї громадської позиції, розвитку себе як гідних громадян України”.

Вікорія Буяшенко також зазначила, що наразі нелегкий для України час і нагадала, що ми є громадянами країни, що має свою гідність, має сили, які, сподіваємося, дадуть можливість захистити її незалежність.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих під час Революції Гідності та загиблих під час проведення АТО воїнів — героїв, що поклали свої життя, відстоюючи нашу свободу та незалежність.

Григорій Осовий у своїй промові згадав про власні студентські роки. Голова ФПУ зазначив, що АПСВТ є унікальним навчальним закладом на теренах України, бо має те, чого не має жоден інший вуз — слово “праця” не лише у назві навчального закладу, а й у його змісті: “Адже саме працею звеличується наша країна... Унікальність нашого навчального закладу, очевидно, в тому, що його патронують профспілки — найбільше громадське об’єднання країни. Нам дуже приємно, що наш навчальний заклад минулого року відзначив своє 20-ліття і за цей час щільно увійшов до когорти провідних вузів нашої країни. Свого часу за рейтингами Академія була у десятці кращих ВНЗ України, і я сподіваюся, що ми повернемось до того світлого часу”. Згадав Григорій Осовий і гасло, що ще зі студентських часів закарбувалося в його пам’яті: “У науці немає широкої стовпової дороги, і тільки той може досягти її сяючих вершин, хто не боячись утоми вперто дряпається по її кам’янистих стежках”.

Голова ФПУ зазначив, що цей навчальний рік унікальний ще й тим, що в системі профспілкової освіти об’єдналися два ВНЗ — Академія праці та соціальних відносин та Інститут туризму стали єдиним колективом, який стартує у цьому навчальному році. Завершуючи виступ, Голова ФПУ побажав студентам мужності, впертості і наснаги, щоб здобути вагомі професійні знання, що завжди витребувані суспільством.

До привітань Голови ФПУ також долучилися заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, а також голова Профспілки працівників оборонної промисловості України Олександр Черниш. Євген Драп’ятий зазначив, що 2014-й рік знаковий для України ще й тим, що цьогоріч відзначалося 200-річчя від дня народження Тараса Шевченка. “Борітеся — поборете”,— процитував заступник голови ФПУ слова видатного українця, підкресливши, що цей пророк був посланий тоді, коли здавалося б уже забивали останнього цвяха до української духовності. Євген Драп’ятий передав до бібліотечного фонду Академії фотокопію першого “Кобзаря”, що вийшов Санкт-Петербурзі, та ще ряд цінних видань.

Святкова програма продовжилася пісенними та танцювальними номерами у виконанні талановитих студентів АПСВТ.

 

Олена ОВЕРЧУК,

“ПВ”

3

 

1

 

4