975883d179bccaf43d110e319fa67a4a

Державна фінансова інспекція в м. Києві звернулася до ФПУ з листом, в якому повідомляється, що керуючись ст. 19 Конституції України, ст. 2 та п. 11 ст. 10 Закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» від 26.01.1993 № 2939-ХІІ Інспекція просить надати їй інформацію щодо отримання Федерацією професійних спілок України в період з 2011 по завершений звітний період 2014 року коштів з бюджетів усіх рівнів, в т.ч. державних фондів або фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування, а також використання державного чи комунального майна та наявності корпоративних прав держави у статутному фонді ФПУ.

У відповідь на запит Державної фінансової інспекції в м. Києві ФПУ повідомило листом про те, що Федерація професійних спілок України за вказаний період коштів з бюджетів усіх рівнів, державних фондів, фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування не отримувала, державне чи комунальне майно не використовувала, корпоративні права держави у статутному фонді об'єднання відсутні.

Нагадуємо, що згідно зі ст. 12 Статуту ФПУ: «ФПУ самостійно організовує свою діяльність, є незалежною від органів державної влади й органів місцевого самоврядування, роботодавців, їх організацій та об’єднань, громадських організацій, політичних партій, їм непідзвітна і непідконтрольна».

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ