DSC07491

В рамках святкування Всесвітнього Дня пошти в Житомирській дирекції "Укрпошта" відбулися урочистості, на яких були присутні представники органів місцевої влади та органів місцевого самоврядування, ділові партнери, ветерани зв’язку, споживачі послуг та ЗМІ.

За сприяння профспілкового комітету працівників обласної "Укрпошта" було організовано виставку "Українська вишивка", у якій активно взяли участь поштовики районів області, акцію дитячого малюнку на асфальті під гаслом "Україна – єдина країна". Федерація профспілок Житомирської області надіслала привітання спілчанам-поштовикам, бажаючи подальших успіхів у праці, вдалих починань, міцного здоров'я, радісних події в житті, надійних друзів, злагоди в родинах та добробуту, здійснення мрій та задумів.

Привітав поштовиків зі святом головний поштар Житомирської області – керівник Житомирської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Олександр Нечипорук: "незважаючи на бурхливий розвиток приватних поштових операторів, Укрпошта є лідером на ринку поштової галузі. Нам дуже важливо і надалі зберігати лідерство, але не завдяки відголоскам колишньої державної монополії, а завдяки показникам великої якості послуг і конкурентоздатності на ринку. Без пошти неможливо уявити сьогодення. Вона є важливою та невід'ємною складовою інфраструктури держави. Діяльність пошти сприяє консолідації суспільства – завдяки їй міцнішають зв’язки між громадянами, громадами й державами". Відмітив також керівник дирекції і отримані визнання якості поштових послуг в області з боку місцевої влади (диплом кращого роботодавця серед підприємств державної та комунальної власності) та незалежних експертів з якості (дослідження лідера бізнес-послуг компанії Ernst&Young), а також подякував колективу, без якого підприємство не досягло б таких результатів: а, між іншим, в основному це – жінки, причому з найнижчим покажчиком віку по Україні – 38 років в середньому, які, до речі отримують невисокі зарплати.

DSC07494

Перед присутніми виступили представники місцевої влади та місцевого самоврядування. Голова обласної державної адміністрації Сергій Машковський наголосив на тому, що незважаючи на розвиток електронних технологій, пошта – завжди є і буде, це невід'ємна частина держави. Поштова галузь має ряд проблем: це умови праці, оплата праці, впровадження нових технологій – керівництво області буде сприяти найшвидшому розв’язанню таких проблем. Заступник міського голови м. Житомира, Євгеній Демчик зачитав привітання в.о. міського голови Цимбалюк Л.В. про підтримку акцію " Україна – єдина країна", як такої, що об'єднає людей. Голова Корольовської районної ради м. Житомира Олега Сой, який привітав поштовиків та вручив грамоти від Корольовської районної ради м. Житомира. Підчас урочистостей було зачитано також привітання від голови Житомирської районної ради Тетяни Парфентьєвої. Голова облдержадміністрації вручив також грамоти та відзнаки кращим працівникам поштової галузі Житомирщини: Кашмановій Р.М., Редчиць Т.Л., Бойчук Л.Х., Денисюку О.В. Зазначимо, що цього тижня Денисюк О.В. виконував обов’язки начальника служби безпеки, а тепер – він солдат 90-го батальйону 95-ї аеромобільної бригади, та незабаром виконуватиме бойові завдання у зоні АТО.

Організаторами урочистостей було особливо наголошено на відважності поштовиків Донбасу, які за час проведення АТО не раз ризикували життям для того, аби забезпечити населення необхідними послугами поштового зв’язку. Житомирські поштовики не лишилися байдужими до біди колег: зібрали та відправили їм 6 контейнерів з теплим одягом та взуттям, більше 20 тон картоплі та інших овочів, сім'ям поштовиків Житомирщини, близькі яких поранені або загинули в зоні АТО зібрано та передано грошову допомогу у розмірі 30 000 грн., для військовослужбовців Житомирщини, що проходять службу у зоні АТО поштовики зібрали 67 000 грн. та військове спорядження. На урочистості до УДППЗ "Укрпошта" з нагоди Всесвітнього дня пошти завітав Назарій Штилик – начальник зв’язку 1-го батальйону 95-ї аеромобільної бригади. Офіцер побажав всім присутнім мирного неба над головою та запропонував вшанувати хвилиною мовчання двох загиблих своїх побратимів, з якими Житомирщина назавжди прощалася цього дня. Боєць зауважив, що зв'язок він як повітря – коли він є, його не помічаєш, а от коли його немає – біда, а тому подякував поштовикам за підтримку.

Діти поштовиків Житомирщини передали листи для бійців АТО, які вони написали у рамках акції "Напиши листа солдату", а всім діточкам-учасникам акції "Малюнок на асфальті" Житомирська дирекція "Укрпошти" вручила солодкі подарунки.

Голова обласної профспілкової організації працівників УДППЗ "Укрпошта", Лариса Кузьменко привітала всіх присутніх, зачитала вітання від президії Федерації профспілок Житомирської області та вручила подяки учасникам виставки "Українська вишиванка", де усі експонати було зроблено руками поштовичок Житомирської області, зокрема, дипломи отримали: центр поштового зв’язку № 2 м. Коростеня, центр поштового зв’язку № 4 м. Новоград-Волинського, центральні відділення поштового зв’язку Романів-1, Чуднів-1, Коростишів-1, Черняхів-1, Володарськ-Волинский-1, Андрушівка, Попільня-1, Любар-1, Ружин-1, Бердичів-12, Радомишль-1, Житомирський поштамт.

З нагоди святкування випущено маркований художній конверт "Україна – єдина країна, единая страна", який виготовлено спеціально для підняття національного духу та патріотизму. Новий конверт гаситься спеціальним штемпелем "Перший день". Церимонію спеціального погашення провели директор Житомирської дирекції УДППЗ "Укрпошта" Олександр Нечипорук, голова Житомирської ОДА Сергій Машковський та офіцер 95-ї аеромобільної бригади Назар Штилик.

І на завершення свята всі присутні відправили в небо засобами "балонної пошти" (на повітряних кульках) листи з побажаннями миру, добра, злагоди українському народу.

DSC07550

DSC07582

Фотографії з урочистостей дивіться за посиланням:

Житомирська дирекція УДППЗ "Укрпошта"