ДЕР

 

«Федерація профспілок України зацікавлена у розвитку подальшої ефективної і результативної співпраці із   Державним фондом сприяння  молодіжному будівництву, - заявив Голова ФПУ Григорій Осовий під час зустрічі  із Головою правління Держмолодьжитла Леонідом Рисухіним.  У бесіді взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий та заступник голови  правління Держмолодьжитла Іван Парух.

Голова ФПУ зазначив, що ця спільна праця має вже позитивні приклади. Зараз, в складнійполітичній та соціально-економічній ситуації, коли так багато приділяється уваги обороні країни, фінансуванню армії, влада не повинна забувати і про тих працівників, хто щоденною самовідданою працею на своїх робочих місцях працює на розвиток економіки державі, у тому числі і на забезпечення обороноспроможності України. Державні програми, зокрема програма по молодіжному будівництву, теж не повинні зупинятися. Бо молодь – це майбутнє країни.

За словами Григорія Осового, профспілки підтримують зусилля Держмолодьжитла щодо відстоювання прав та інтересів молоді. Реалізація державних житлових програм передбачає партнерські відносини між державою та громадянином, адже, окрім державних коштів, при реалізації державних програм залучаються і кошти самих учасників. Це – позитивний і діючий механізм державно-приватного партнерства. Але, підкреслив він, треба залучати до цієї діяльності широке коло громадських та  молодіжних організацій. Влада повинна прислухатись до голосу громадськості.  

Доречі, проблеми молоді були серед питань, які було обговорено під час Всеукраїнського форуму профспілок, що відбувся 7 жовтня. «Ми вважаємо, що з профспілками як основними захисниками соціально-економічних прав та законних інтересів працівників має рахуватися будь-яка влада, бо наші головні пріоритети – саме забезпечення та відстоювання цих прав та інтересів, - сказав Голова ФПУ.

 

ДЕР1

 

 

«Ми вдячні Федерації профспілок України за плідне співробітництво, послідовну позицію та підтримку, які допомагають вирішувати актуальні проблеми будівництва житла для молоді», - заявив голова правління Державного фонду сприяння  молодіжному будівництву Леонід Рисухін.  

У якості приклада такої співпраці Леонід Рисухін навів позицію Федерації профспілок щодо підтримки Держмолодьжитла, яку відстоював під час засідання Кабінету Міністрів 1 жовтня Голова ФПУ Григорій Осовий. Завдяки і цій підтримці після гострої, жвавої дискусії Уряд ухвалив постанову про те, що учасникам програми доступного житла будуть компенсовані кошти, не відшкодовані проблемними банками.

«Григорій Васильович під час засідання Уряду встав і зробив заяву на підтримку цього документу, - проінформував Леонід Рисухін. – Це рішення Уряду задовольняє усіх учасників програми доступного житла, хто через втрату платоспроможності вказаних банків опинився у невизначеному стані. В першу чергу громадянам, що придбали житло, урядове рішення дасть можливість  остаточно розрахуватись з забудовниками та стати повноправними власниками квартир. Знято тепер і невизначеність щодо реалізації квартир, які забудовники, у відповідь на звернення Мінрегіону та Держмолодьжитла, тривалий час зберігали у якості зарезервованих за громадянами - учасниками програми доступного житла».

Як підкреслив голова Держмолодьжитла, кошти громадян – учасників програми доступного житла, що зберігалися на рахунках проблемних банків та не були відшкодовані Фондом гарантування вкладів, будуть компенсовані за рахунок статутного капіталу Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву. Одночасно Кабінет міністрів України збільшив статутний капітал Державної спеціалізованої фінансової установи «Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву» на 47 млн. грн.

ДЕР2

 

 

«Це дуже хороший приклад державно-приватного партнерства, - зазначив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий. – Тут ми бачимо яскравий момент, коли держава і громадянин  складають між собою угоду. Але держава має і далі бути чесним гравцем. ФПУ в даному випадку стала своєрідним посередником у розв’язанні проблеми, коли треба вирішувати питання із вкладами людей у проблемних банках. Уявити, вкладаючи гроші у державну програму, людина і так ризикує, знаючи скільки сьогодні фінансових пірамід. Завдяки спільним зусиллям, ми зберегли перспективність цієї програми».

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ