Шаян1


Реалізація на практиці Стратегії управління профспілковим майном та використання його в інтересах людини праці дозволить підвищити ефективність функціонування лікувально-оздоровчих закладів профспілок. До переліку суб’єктів господарювання майнового комплексу ФПУ, які забезпечують основну частину доходів, відноситься цілий ряд профспілкових санаторіїв Закарпаття.

Одним з кращих санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» у нашому краї є ДП «Санаторій «Шаян». Висококваліфікований медичний персонал, хороша лікувально-діагностична база з використанням цілющих властивостей відомої мінеральної води «Шаянська» забезпечує якісне й ефективне лікування, й, передусім, органів травлення. Діє у санаторії і реабілітаційне відділення для хворих на цукровий діабет.

Головний лікар санаторію Любомир Прокопович розповідає про результати цьогорічної роботи, ділиться планами на перспективу. Санаторій працює прибутково, протягом січня-вересня тут оздоровилися майже 3,1 тисячі осіб. Від усіх видів діяльності отримано понад 13,6 млн. грн. доходів, у порівнянні з відповідним періодом минулого року їх обсяг зріс на 26 відсотків. Результатами ефективної фінансово-господарської діяльності санаторію стало отримання понад 3,3 млн. грн. прибутку, рентабельність склала 25,2 відсотка. З початку року освоєно 410,5 тис. грн. капіталовкладень. Враховуючи проблеми минулих років з водопостачанням прісної води, адміністрацією санаторію прийнято рішення про будівництво власного водогону прісної води протяжністю 5 км, який введено в експлуатацію. Відкрито ряд нових медичних кабінетів, облаштовано територію оздоровниці. У стадії запуску – ще ряд оздоровчих новацій.

 

Шаян

Керівник профспілкової оздоровниці переконаний, що розроблена Стратегія управління профспілковим майном – на часі і конче потрібна. Як і передбачено в ній, необхідно законодавчо закріпити статус профспілкового майна. У зв’язку з цим хотілося б, щоб нова Верховна Рада України врахувала позицію профспілок і чимскоріше прийняла відповідний законопроект з тим, щоб виключити майнові спори та спроби вилучення майна у профспілок. В свою чергу, впровадження системи підвищення конкурентоспроможності та прибутковості профспілкових суб’єктів господарювання, як це передбачено Стратегією, їх високоефективна, стабільна робота, постійна модернізація дозволить забезпечити фінансування діяльності профспілок, реалізацію соціальних програм для спілчан.

На фото: головний лікар ДП «Санаторій «Шаян» ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» Любомир Прокопович.

Профспілковий санаторій «Шаян».

 

 

Сергій Баранчиков

Закарпатська область