20140206120545

25 лютого, відкриваючі засідання Кабміну, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк охарактеризував фінансову ситуацію в країні як дуже складну.

Він наголосив на тому, що така ситуація з розбалансованістю як фінансової системи, так і курсу національної грошової одиниці має дуже складний і негативний вплив у цілому на економіку країни.

Прем'єр-міністр України та Міністр фінансів України в той же день зустрілися з Президентом України і Головою Національного банку для обговорення заходів, які потрібно вжити, також і з боку Уряду, щоб стабілізувати ситуацію і відновити довіру українців до банківської системи.

Заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, який брав участь у засіданні Уряду, зазначив, що підвищення цін на продукти, на послуги, на бензин, що відбуваються останнім часом, знецінює працю людини, а також шкодить міжнародному іміджу нашої країни.

- Вважаю, що такі дії як Нацбанку так і Уряду, свідчать про зневажливе ставлення влади до людей. Гривня як національна грошова одиниця не повинна бути такою «приниженою» по відношенню до інших валют, зокрема, американської. Знецінення гривні – це знецінення нашої державності, нашого громадянина. На мою думку, такі процеси не мають суто економічного характеру, здебільшого - це спекулятивні маніпуляції, що підігрівають інфляційні очікування і деморалізують більшість населення.

Профспілки закликають до вжиття невідкладних заходів для стабілізації курсу гривні і підтримують будь-які зусилля, спрямовані на ліквідацію негативних явищ в економіці, зокрема заклик Уряду до Парламенту зібратися на позачергове засідання та ухвалити низку невідкладних рішень щодо стабілізації фінансової системи.

ІАЦ