logo

 

Приватне акціонерне товариство «Укрпрофтур» одним із перших активно долучилось до надання соціальної допомоги і підтримки учасників Євромайдану, постраждалим від військових дій на Сході та Півдні України, членам родин загиблих внаслідок цих подій та постраждалим сім'ям від вибуху багатоповерхового будинку в місті Миколаїв (у травні 2014 р).

Господарські підприємства системи ПрАТ «Укрпрофтур», засновником якого с Федерація профспілок України, за першими покликами про допомогу щиро відгукнулися на людське горе та розпочали надання благодійної допомоги з послуг проживання, лікування, оздоровлення та харчування учасників Євромайдану та їх сімей, учасників зони АТО.

В результаті чого станом на 26.02.2015 року вже надана допомога 352 учасникам майдану та зони АТО і членам їх сімей на загальну суму 696 860 грн., в тому числі у таких закладах системи ПрАТ «Укрпрофтур» як:

- «Придніпровський» Черкаська обл. - 53 особи;

- «Очаків» Миколаївська обл. - 66 осіб;

- «Сонячний проміні,» Миколаївська обл. - 143 осіб;

- Оздоровчий табір «Переяславський» Київська обл. - 90 осіб.

Крім того, біженців, які були змушені покинути власне місце проживання у зв'язку із проведенням заходів АТО з Донецької, Луганської областей та АР Крим, майнові комплекси ПрАТ «Укрпрофтур» прийняли для тимчасового проживання та забезпечили   всіма необхідними зручностями   на загальну кількість 969 осіб:

1) Готельні комплекси системи Товариства:

-   Г/к «Турист» м. Кіровоград - 123 особи;

-   Т/г «Иова Каховка» м. Нова Каховка - 91 особа;

-   Пк «Турист» м. Харків - 104 особи;

2) Санаторій «Приморський» м. Приморськ- 18 осіб;

3) «Кемпінг» Харківська обл. - 54 особи;

4) Пансіонат «Славутич» м. Світловодськ - 92 особи;

5) ОК «Парус» м. Бердянськ - 64 особи; 6)Т\г «Ірпінь» М Ірпінь- 150 осіб.

Окремо варто відмітити наступні готельні комплекси, які надали притулок одиноким багатодітним матерям, чоловіки яких загинули в зоні АТО, захищаючи територіальну цілісність України, а саме:

1) Готель «Турист» м. Рівне.

2) Готель «Рассвет» м. Дніпропетровськ.

3) Готель «Турист» м. Миколаїв.

4) Готель «Прикарпаття» м. Івано-Франківськ.

5) Готель «Турист» м. Полтава.

В такий непростий період для країни ми падаємо допомогу кожному, хто її потребує. Так, в період з 12 червня 2014 року і по 1 листопада 2014 року в Готелі «Турист», що з находиться в м. Миколаїв проживало 160 осіб, які постраждали внаслідок надзвичайної ситуацій - вибуху багатоповерхового будинку, який після аварії непридатний для життя в м. Миколаїв. Сума наданих послуг Товариством із проживання та харчування постраждалих осіб становить 2 500 000 грн.

Всім без винятку постраждалим по мірі можливості надається психологічна допомога, робиться все можливе для їх комфортного проживання. Спеціально підібраний та навчений персонал на високому рівні охоплює людей увагою та турботою.

Учасники Євромайдану, примусові переселенці та біженці, які постраждали внаслідок надзвичайних ситуацій отримали на пільгових умовах місця для проживання та повного харчування в майнових комплексах системи ПрАТ «Укрпрофтур» в загальній кількості 1208 осіб.

Люди проживають в майнових комплексах системи ПрАТ «Укрпрофтур» безкоштовно або на пільгових умовах за рахунок часткового фінансування суб'єктів господарювання системи ПрАТ «Укрпрофтур», коштів Державного бюджету, місцевих та обласних бюджетів, територіальних регіонів, коштів Міністерства Надзвичайних Ситуацій, та інших благодійних і політичних організацій, в якості надання благодійної допомоги.

Дана робота проводиться у рамках виконання постанови Ради ФПУ № Р-8-1 від 26.06.2014 року «Про розширення участі профспілок та суб’єктів господарювання ФПУ в наданні гуманітарної допомоги постраждалим і вимушено переселеним особам зі східних областей України та АР Крим».

 

ІАЦ