16 deklaraciya

 

Виражаючи волю народу України, прагнучи створити незалежну Українську державу, Верховна Рада Української РСР 16 липня 1990 року прийняла Декларацію і проголосила державний суверенітет України.

 

     Декларація стала основою побудови незалежної держави, фундаментом Конституції і законів України, визначила національні пріоритети становлення країни в межах її території та незалежність і рівноправність у зовнішніх зносинах.

 

У Декларації втілились волелюбні демократичні традиції українського народу, які розвивалися протягом  тисячоліть, було визначено основні напрямки внутрішньої і зовнішньої політики, економічного розвитку та державного будівництва.

 

Прийняття цього документу великої історичної місії стало першим кроком здобуття незалежності української держави і здійснення Божих задумів щодо ролі України у новій епосі світобудови третього тисячоліття на європейському просторі та у світовому континенті.

 

Рік прийняття Декларації про Державний суверенітет України став знаковим і величним для профспілкового руху України, 25-річчя якого відзначатимуть працівники усіх професій 6 жовтня цього року – утворення Федерації Незалежних професійних спілок України, правонаступницею якою стала Федерація професійних спілок України.

 

Щиро вітаємо усіх патріотів країни і своїх профспілковців з 25-річчям державного суверенітету України.

 

Бажаємо міцного здоров’я, плідної праці на благо рідної Батьківщини, сили і мужності у захисті національних і європейських цінностей, перемоги українського народу в утвердженні оновленої незалежної Української держави.

 

Федерація професійних спілок України

 

Декларація про держаний суверенітет України (текст додається)