IMG 0262б

 

30 вересня 2015 року виповнюється рівно рік, як через важку хворобу відійшла у вічність ПОЗИНИЧ Валентина Андріївна, радник голови ФПУ з правових питань. Цю Людину з великої літери знали всі профспілковці України, тому що за 47 років її роботи в апараті Укрпрофради, ФНПУ, ФПУ за оцінкою членських організацій ФПУ більш фахового спеціаліста з трудового права не було. Валентина Андріївна часто виступала з консультаціями на радіо, а її лекції на семінарах чи виступи на круглих столах заворожувати слухачів глибоким знанням трудового законодавства.

За час роботи в департаменті правового захисту апарату ФПУ Валентина Андріївна як на особистому прийомі, так і в телефонному режимі проконсультувала тисячі громадян України з різноманітних питань, які вимагали глибоких юридичних знань, особливо з питань трудового і соціально-економічного захисту. Як до розумної і мудрої жінки, до неї зверталися за порадою сотні людей в скрутні моменти свого життя. Її життєва позиція була така: хто б не звернувся за правовою допомогою, навіть не один раз, цій людині необхідно приділити увагу, уважно вислухати, проконсультувати, надати правову допомогу, пораду чи необхідні документи, щоб людина вийшла з Будинку профспілок впевненою в тому, що тут до її біди не байдужі.

Валентина Андріївна мала сотні учнів, які сьогодні самі є професійними юристами, і глибоко вдячні своєму Учителю.

Варто зазначити, що Валентина Андріївна Позинич стояла біля витоків творення Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності», опрацьовувала тисячі законопроектів, які надходили на погодження до ФПУ. Тому її заслуги були гідно оцінені державою з присвоєнням звання «Заслужений юрист України».

І якби не підступна хвороба, Валентина Андріївна ще б багато користі принесла для спілчан, а можливо б уже написала і новий Закон «Про профспілки»…

В цей день вклонімося світлій пам’яті нашої колеги, чудової жінки і просто доброї і світлої Людини – Валентини Андріївни Позинич.

Спіть спокійно, дорога Валентино Андріївно, пам'ять про Вас назавжди залишиться у серцях всіх тих, хто мав щастя жити, творити, працювати і просто спілкуватися з Вами...

 

Колектив апарату ФПУ, друзі і рідні