203666180

На Майдані простих людей відбулося перше віче. Люди з усієї країни з’їхалися до центру столиці вимагати зниження ціни на газ, скасування ганебних комунальних тарифів та відставки Уряду. Очолив протест – лідер «Партії простих людей» Сергій Каплін. Долучилися до цієї акції ВО «Свобода» та «Народний контроль». Підтримку ідеям Майдану і його вимогам висловили народні депутати України і від інших політичних сил. Сергій Каплін закликав приєднуватися до Майдану простих людей також Юлію Тимошенко із «Батьківщиною» та «Об’єднання «Самопоміч».

203666121

Я сподіваюся, що з нами будуть також «Батьківщина» і «Самопоміч». Наша спільна мета – негайне зниження тарифів і відставка Премєр-міністра України», - заявив Сергій Каплін.

Учасники Майдану простих людей пройшли за 9 днів 300 кілометрів від Полтави до Києва. За цей час вдалося мобілізувати тисячі людей на боротьбу із соціальним тарифним геноцидом.

У парку навпроти Кабміну вже облаштований протестний табір Майдану простих людей. Тут розбили кілька десятків наметів, польову кухню, штаб і прес-центр. Днями в містечку з’являться також намети галузевих профспілок, які долучилися до вимог Майдану.

Активісти також планують мобілізаційний тур містами України, щотижневі ходи у обласних центрах та у столиці з вимогою зниження тарифів, відставки уряду та позачергових виборів до Парламенту.

203666349

Прес-центр ФПУ