Изображение 210

 

12 грудня в м. Києві відбувся Урочистий з’їзд депутатів місцевих рад партії ВО «Батьківщина».

 

На з’їзд прибули майже 9 тис. депутатів різного рівня. У якості почесних гостей у з’їзді взяли участь: Осовий Г.В. – Голова ФПУ, Жугаєвич Я.В. – голова Профспілки авіабудівників України, Романюк О.І. – голова Профспілки працівників ЖКГ, місцевої промисловості та побутового обслуговування України, Шевченко П.В – голова Федерації профспілок Черкаської області, Работа Ю.І. – керівник Прес-центру ФПУ.

З вітальним словом до депутатів звернувся Голова ФПУ Григорій Осовий. Від імені Федерації профспілок України він привітав депутатів, яких було обрано за партійними списками - голів обласних, міських, сільських і селищних рад, які отримали перемогу на місцевих виборах восени цього року.

 

Изображение 163

 

У своєму виступі Голова ФПУ підкреслив, що серед виборців є чимало й наших спілчан, які віддали свій голос за присутніх у цій залі депутатів. Це є свідченням високої довіри до політичної сили, що стабільно впродовж багатьох років користується заслуженою довірою і підтримкою українців.

Він наголосив, що, коли Юлія Тимошенко очолювала Кабінет Міністрів України, це був період найбільшого розквіту соціального діалогу і ефективної, конструктивної взаємодії профспілок з Урядом, чого, на жаль, ми сьогодні не маємо. І що саме очолюваний нею Уряд одразу, у перший же рік, встановив мінімальні пенсії на рівні прожиткового мінімуму. Хоча це було вкрай складно фінансово забезпечити.

 

Изображение 179

 

Ми були близько і ще до однієї важливої соціальної перемоги, коли в проекті Державного бюджету на 2009 рік, завдяки урядовій підтримці профспілкових пропозицій, передбачалося встановити мінімальну заробітну плату на рівні прожиткового мінімуму.

На жаль, це не відбулось через світову фінансову кризу.

 

Изображение 186

 

Саме тому, що ВО «Батьківщина» є соціально-спрямованою політичною силою, близькою до простих людей, Федерація профспілок України ініціювала укладення Меморандуму про співпрацю з депутатською фракцією БЮТ у парламенті.

І це вже дає результати у законотворчій роботі! Ми сподіваємося, що такі ж ділові стосунки, конструктивна співпраця буде поширюватись і на місцях: в містах, районах, селах, де практично повсюдно паритетне представлено наші профспілкові організації. Така співпраця має бути корисною для людей, - зазначив Г.Осовий.

 

Изображение 172

 

Голова ФПУ побажав депутатам успіхів у важливій місії – бути з людьми, працювати для людей, перейматися і вирішувати їх повсякденні проблеми.

 

Прес-центр ФПУ