1399adf69b2b579896b8eca4f1c01e2d.i600x336x458

 

ПАТ «Укрзалізниця» не змінюватиме категорію поїздів № 91/92 Київ – Львів – Київ та № 105/106 Київ – Одеса – Київ. Вони й надалі курсуватимуть як «Нічний швидкий», а не «Нічний експрес», як планувалося раніше. У зв’язку з цим пасажирам, які вже придбали квитки за тарифом категорії «Нічний експрес» на дати відправлення з 27 березня, буде повернуто різницю вартості проїзду.  

Повернути різницю вартості квитків на ці поїзди пасажири зможуть у день завершення поїздки в касах станцій прибуття. Якщо проїзні документи були оформлені через Інтернет, то в касі необхідно буде оформити заявку на повернення різниці коштів.

На сьогодні не затверджено фінансовий план ПАТ «Укрзалізниця», що в свою чергу не дозволяє підприємствам пасажирського господарства в повному обсязі підвищити рівень комфортності поїздки пасажирів у пасажирських поїздах, а особливо в поїздах категорії «Нічний експрес».

Тому керівництвом ПАТ «Укрзалізниця» до поліпшення ситуації прийняте рішення повернути попередню категорію пасажирським поїздам № 91/92 Київ-Львів і № 105/106 Київ-Одеса, а саме «Нічний швидкий». Для цього виконана відповідна робота з приведення коефіцієнтів фірмовості до єдиних стандартів, що й дозволило зменшити анонсовану раніше вартість проїзду.

 

Довідково:

Категорії «Нічний експрес» відповідають поїзди, які окрім високої (не менше 70 км/год) маршрутної швидкості передбачають надання пасажирам покращених умов комфорту та цілого переліку додаткових послуг. На сьогодні в категорії «Нічний експрес» курсують поїзди № 113/114 Харків – Івано-Франківськ – Харків та № 115/116 Харків – Мукачеве – Харків. Середня зайнятість місць у цих поїздах у січні-лютому 2016 року перевищила 80%.

 

                             Департамент захисту соціально-економічних прав

 

(за матеріалами сайту ПАТ «Укрзалізниця»)