wd-social-spravedlivosti

Реалізація принципів соціальної справедливості є пріоритетним завданням влади, адже стан додержання конституційних прав громадян залишається основним критерієм рівня розвитку суспільства, визначальною ознакою соціальної держави. Про це йдеться у зверненні Президента України В.Януковича з нагоди Дня соціальної справедливості.

 «Відповідаючи очікуванням людей, ми робимо впевнені кроки на шляху системної модернізації країни. Саме на впровадження європейських стандартів життя націлені Програма економічних реформ на 2010-2014 роки «Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава» та соціальні ініціативи», - зазначив В.Янукович.

 Президент переконаний, що зростання зайнятості, підвищення розмірів зарплат, пенсій, стипендій, а також забезпечення адресності надання допомоги і надалі сприятиме зміцненню соціально-економічної рівноваги і стабільності в Україні.

 

Досягнення соціальної справедливості відчули ще не всі українці, заявив сьогодні на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Микола Азаров. Голова Кабміну переконаний, втім, що знає, як досягти успіхів у цій сфері.

«Сьогодні в Україні вдруге відзначається День соціальної справедливості. Це свято засноване Указом Президента України від 4 листопада 2011 року. Для держави питання соціальної справедливості - ключове. На превеликий жаль, соціальна справедливість присутня далеко не в усіх сферах нашого життя. Це дуже гостра проблема нашого суспільства, яке довго і непросто проходить соціально-економічні трансформації. Вона породжує соціальну напругу», - зазначив М.Азаров.

 Прем’єр акцентував увагу на тому, що обов’язок влади − це крок за кроком встановлювати або відновлювати соціальну справедливість.
«Я хочу нагадати, що відновлення соціальної справедливості було практично першим кроком діяльності уряду у квітні 2010 року. Ми збільшили прожитковий мінімум, мінімальну заробітну плату, пенсії, всі види соціальної допомоги тощо, які були заморожені до цього протягом двох років. І виплатили все, що людям заборгувала влада», - додав голова уряду.

 

Нагадуємо, що 14-21 лютого ц.р. ФПУ, Мінсоцполітики, і регіонального представництва Фонду ім.Ф.Еберта в Україні та Білорусії проводить Тиждень заходів з нагоди Дня соціальної справедливості.

 

У рамках Тижня заходів вчора у Будинку спілок відбулась Міжнародна конференція на тему: «СОЦІАЛЬНА СПРАВЕДЛИВІСТЬ: ГІДНА ПРАЦЯ ТА СОЦІАЛЬНИЙ ЗАХИСТ».

 

Сьогодні – 20 лютого - У Академії праці і соціальних відносин ФПУ проходить Міжнародна наукова конференція "Проблеми сталого розвитку суспільства: роль і завдання профспілок за умов глобальних трансформацій". У її роботі бере участь Голова ФПУ Ю.М.Кулик.

Сьогодні - День відкритих дверей у ФПУ.

Усім, хто бажає, надаються юридичні консультації та роз’яснення з питань застосування трудового та соціально-економічного законодавства, інформація та пояснення щодо мети та завдань відзначення Дня соціальної справедливості в Україні.

 Місце проведення – Приймальна громадян ФПУ, І поверх Будинку спілок, Майдан Незалежності, 2.

Час проведення 9-00 – 17-00.

 

Завтра - 21 лютого засідатиме Молодіжний дискусійний клуб «Голосом молоді про соціальну справедливість: рівні можливості та ставлення у сфері праці».

 Місце проведення – Зелена зала, ІІ поверх Будинку спілок, Майдан Незалежності, 2. Початок – об 11-00.

  

Довідково: Поява Всесвітнього дня соціальної справедливості пов'язана з рішенням Генеральної асамблеї ООН, яка 26 листопада 2007 оголосила про появу цього міжнародного свята. 20 лютого було невипадково вибрано датою для його святкування. В цей день в 1999 року відбулася міжнародна зустріч у Копенгагені, на якій представники багатьох держав визначили основні принципи розвитку суспільства, серед яких особливе місце займає соціальна справедливість.

З ініціативи ФПУ, підтриманої Президентом України, в Україні установлено День соціальної справедливості, який відзначається щороку 20 лютого – у Всесвітній день соціальної справедливості (Указ Президента України від 4 листопада 2011 року № 1021/2011).

Всесвітній день соціальної справедливості сприймають як один з інструментів досягнення соціального діалогу для формування справедливо влаштованого суспільства.

  

ЗАЯВА Президії ФПУ З НАГОДИ ВІДЗНАЧЕННЯ В 2013 РОЦІ

 

ВСЕСВІТНЬОГО ДНЯ СОЦІАЛЬНОЇ СПРАВЕДЛИВОСТІ.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ