poyas

 

Складна економічна ситуація, що виникла в країні, без сумніву потребує адекватного реагування. Уряд запропонував та зумів наполягти на затвердженні плану антикризових заходів, подібних яким наше суспільство ще не знало.

Як зазначає голова обласної ради профспілки нафтогазпрому С.Остап”юк, профспілки не можуть спокійно сприйняти  загрози падіння і так невисокого життєвого рівня співвітчизників, допустити подальшого зубожіння і так знедоленого люду.

Федерація профспілок України виступила з цілою низкою гострих заяв про неприпустимість «затягування пасків» та зажадала від Уряду завчасного запровадження заходів з мінімізації негативних соціальних наслідків для населення.

Івано-Франківська обласна рада профспілки працівників нафтової і газової промисловості заявляє про повну підтримку такої постановки питання.

При цьому, враховуючи панічні очікування в трудових колективах відміни низки соціальних виплат (оздоровлення, вихід на пенсію, тощо), роз’яснюємо, що чинне законодавство забороняє розрив колективно-договірних домовленостей в односторонньому порядку.

Профспілка не здасть інтереси своїх спілчан. Профспілкову згоду на відміну чи зменшення існуючих пільг, доплат і т.п. роботодавцям буде отримати надзвичайно важко (щоб не сказати неможливо!). Будемо сподіватися, що Уряд та нові законотворці та можновладці, отримавши штурвал керування Україною на протестній хвилі Майдану, не зможуть зрадити його дух та принципи верховенства права підмінити принципами революційної доцільності, нехтуючи законами України.

Про це йшла мова на спільному засіданні Сторін соціального діалогу в нафтогазовій галузі. Профспілка налаштована рішуче та вважає, що жодна економічна реформа не дасть очікуваного результату, якщо в її основу буде покладено «замороження» заробітних плат і пенсій, скорочення робочих місць та масове безробіття. Не дамо зруйнувати соціальні надбання наших колективів.

 

Прес-служба Ради профспілок Івано-Франківської області