КИР1

 

Активну участь у Першотравневій демонстрації в Кіровограді взяли Федерація профспілок області та її членські організації, чим традиційно розкрили мету 1 Травня - єднати трудящих у боротьбі за свої права, гідну працю і життя!

Найчисельніші і найорганізованіші - обласні організації профспілок працівників сільгоспмашинобудування, УДППЗ «Укрпошта», освіти, охорони здоров’я, культури. Враховуючи нинішню тривожну ситуацію в країні, головним лозунгом колони ФПО стало гасло «Профспілки Кіровоградщини – за цілісну, єдину, соціально орієнтовану Україну!»

Профспілкова колона вирізнялася з-поміж інших демонстрантів не лише яскравими і влучними закликами та гаслами – ведучий озвучував профспілкові вимоги та називав «виразки», які негативно відбиваються на житті трудящих. Як завжди, ФПО використала святкову трибуну, аби привернути увагу громадськості до проблем сьогодення.

Як зазначив голова ФПО Сергій Петров, непоодинокі порушення трудового законодавства, з оплати та охорони праці змушують профспілки єдиним фронтом виступати на захист прав членів профспілок. Єдина Україна, гідне життя - в цьому суть солідарних дій організацій профспілок Кіровоградщини, лейтмотив участі у святковій ході. Вони вкотре продемонстрували споконвічне прагнення захистити людину праці, сприяти її достойному існуванню.

Демонстранти під профспілковими прапорами озвучили ряд вимог, виконання яких може змінити життя на краще. Лунали також вимоги на захист молоді та ветеранів праці. На завершення святкової демонстрації, представники ФПО привітали людей праці з Першотравнем і побажали їм оптимізму, здоров’я, надії і єдності, які вкрай потрібні у нинішній неспокійній ситуації, для соціального прогресу і розквіту.

 

Прес-центр ФПО

 

КИР