54

 

 

ЄВРОПЕЙСЬКА КОМІСІЯ

Генеральний директорат зайнятості, праці та соціальної сфери


 

Генеральному секретарю

Європейської конфедерації

профспілок

п. Бернадет Сеголь

 

бул. Короля Альберта II, 5 B

1210 Брюссель

 

Брюссель, 01.12.2014

 

Шановна пані Сеголь!

 

Дякуємо за Ваш  лист до Високого представника К. Ештон,  а також єврокомісарів Л. Андора і Ш. Фюле.

Єврокомісія та Європейська служба зовнішніх справ узяли до відома ваше прохання та заклопотаність, висловлену Федерацією профспілок України.

Усім нам відомо про важкі соціальні умови, які склалися в Україні, нові гуманітарні надзвичайні ситуації та численні небезпеки, які впливають на країну і її стабільність. Єврокомісія повністю згодна з тим, що сильний соціальний діалог може зробити позитивний внесок у зусилля України у цей скрутний період і зберегти згуртованість суспільства.

Крім того, соціальні партнери та інші дієві особи громадянського суспільства повинні відігравати важливу роль у забезпеченні конкретних результатів від реалізації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Угода містить чіткі положення щодо того, хто повинен брати участь у моніторингу її реалізації. Сприяння соціальному діалогу є одним зі зрозумілих завдань розділу Угоди про асоціацію про соціальне співробітництво на шляху просування гідної праці.

Попереднє набрання чинності Угоди про асоціацію між Україною та ЄС дозволить нам пришвидшити взаємодію з Україною. Запевняємо Вас, що Єврокомісія спільно з Європейською дипломатичною службою та Групою підтримки Україні буде приділяти належну увагу зобов'язанням, взятим владою України в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

 

З повагою,

 

Мішель Серво

Генеральний директор

 

Копія: Д. Шлюбель, ЄСЗС III B2, Леон Лора, ГДРС, Г. Фішер, ЗПСС A, T. Бендер, ЗПСС A4, Ф. Ріхнер, ЗПСС A4, Ж.-П. Трікар, ЗПСС B1.