zakon pro strah

 

Комітет з питань соціальної політики та праці Верховної Ради України висловив своє критичне ставлення до урядових законодавчих пропозицій відносно управління системою загальнообов'язкового державного соціального страхування, про що Голова парламентського Комітету Петро ЦИБЕНКО повідомив листом Голову правління Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття Сергія КОНДРЮКА.

Нажаль у Верховній Раді України започаткована тенденція внесення та прийняття законів у терміновому режимі, без висновку головного Комітету і без обговорення із соціальними партнерами. – йдеться у листі.

Так, 31.07.2014р. на закритому пленарному засіданні було «з коліс» внесено Кабінетом Міністрів України та прийнято пропозиції до податкового законодавства, Державного бюджету України, які містили в собі зміни до загальнообов'язкового державного соціального страхування, що грубо порушують принципи соціального страхування, - пише Голова парламентського Комітету.

З даного приводу Комітет звернувся листами до Президента України, Прем'єр-міністра України, керівників депутатських груп і фракцій, голів Комітетів з повідомленням про грубе втручання у систему соцстраху та вимогою припинити порушення законодавства.

Комітет і надалі буде відстоювати основи загальнообов'язкового державного соціального страхування, які були започатковані при запровадженні цієї системи та вважає за необхідне спільними зусиллями із фондами соціального страхування запобігти подальшому втручанню Уряду у сферу соціального страхування, - йдеться у листі.

 

(Текст листа Комітету ВР додається)

ІАЦ