imag

 

 

 

Прем’єр-міністру України

А.П. Яценюку

 

Шановний Арсенію Петровичу!

 

Уряд у черговий раз намагається вирішити проблеми наповнювання Державного бюджету за рахунок звичайних працівників.

До такого висновку прийшли роботодавці та профспілки Харківщини, ознайомившись із проектом Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні».

Ми вкрай обурені та занепокоєні бажанням Уряду включити до складу Державного бюджету України кошти фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування та ліквідувати норми санаторно-курортного лікування, дитячого оздоровлення, часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв та інших закладів.

Вважаємо, щодо припинення фінансування цих закладів за рахунок коштів соціального страхування призведе до катастрофічних наслідків.

Більшість працівників не в змозі самостійно, повноцінно та якісно оздоровлюватися самі та оздоровлювати власних дітей. Окреме питання викликає процес реабілітації працівників після отримання професійних захворювань, нещасних випадків на виробництві та ін. А тільки здорова фізично та морально людина може плідно виконувати визначені перед нею завдання.

Як наслідок, будуть зростати втрати робочого часу через хворобу, оплата яких фінансується за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням.

Фактично роботодавці та профспілки, як сторони управління зазначеним Фондом, не матимуть можливості впливати на перспективні завдання Фонду, втратять контроль за цільовим використанням коштів Фонду на місцях, формуванням і використанням резерву коштів для забезпечення фінансової стабільності Фонду (в тому числі його відділень).

Профспілки та роботодавці Харківщини закликають Уряд не вносити цей законопроект до Верховної ради України.

 

 

Голова Об'єднання

профспілок Харківської області                                                    

 

Голова Спільного представницького органу роботодавців Харківської області

 

С.А. Тесленко

 

                                     

А.М. Гіршфельд