15.10.2014 р. набрав чинності Закон України «Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції» від 02.09.2014 р. № 1669-VII (далі – Закон 1669).

Положеннями частини 2 та 3 статті 4 Закону 1669 визначено, що проведення реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізичних осіб-підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції, здійснюється щодо юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців державними реєстраторами реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України в областях та місті Києві.

Проведення реєстраційних дій, пов’язаних із зміною складу засновників (учасників) та керівника юридичної особи, місцезнаходженням якої є територія проведення антитерористичної операції, на період її проведення забороняється.

Відповідно до статті 1 Закону 1669 поняттям «територія проведення антитерористичної операції» охоплюється територія України, на якій розташовані населені пункти, визначені у затвердженому Кабінетом Міністрів України переліку, де проводилася антитерористична операція, розпочата відповідно до Указу Президента України «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13.04.2014 р. «Про невідкладні заходи щодо подолання терористичної загрози і збереження територіальної цілісності України» від 14.04.2014 р. № 405/2014.

Перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція затверджено розпорядженням Кабінету Міністрів України від 30.10.2014 р. № 1053-р.

Проте, станом на 20.01.2015 р. дію зазначеного розпорядження зупинено згідно з Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.11.2014 р. № 1079-р.

Реквізити* територіальних органів Мінюсту у Донецькій та Луганській областях:

Головне управління юстиції у Луганській області: вул. Єгорова будинок 22, кабінет 408, м. Сєвєродонецьк

тел.: (099)078-51-01

Web: http://www.uprjust.lg.ua/

Головне управління юстиції у Донецькій області: вул. Шкадінова, 20. м. Краматорськ, 84333

(06264) 6-39-79

Web: http://www.justice.dn.ua/

*Інформація станом на 20.01.2015 р.