завантаження

 

 

23-25 березня 2014 року заступник голови ФПУ Драп’ятий Є.М. у Донецькій області провів робочу зустріч з профспілковим активом на території, підконтрольній українській владі.

Налагоджено співпрацю з Донецькою обласною військово-цивільною адміністрацією розташованою у м. Краматорськ. У зустрічах з першим заступником та заступником Голови Донецької облдержадміністрації розглянуто та обговорено стан галузей, проблеми щодо виробництва, реалізації продукції, розрахунків з виробниками та особлива увага приділена питанням погашення заборгованості з заробітної плати за минулий рік та у поточному році. Обговорено проблематику вугільної галузі і виплат шахтарям.

Відбулася зустріч із керівником Національної служби посередництва і примирення в Донецькій області, розглянуто стан колективних трудових спорів профспілок із роботодавцями. Позитивно охарактеризовано багатьох профспілкових керівників, які вміло і результативно відстоюють права працюючих. Водночас, підкреслено тенденцію, що стороною порушення КТС все частіше виступають ініціативні групи трудівників, а не профспілковий актив.

На зустрічі представники галузевих профспілок: вугільної промисловості, машинобудування та металообробки, машинобудування та приладобудування, охорони здоров’я, енергетики та електротехнічної промисловості, культури, житлово-комунального господарства, місцевої промисловості, побутового обслуговування населення, торгівлі, громадського харчування та послуг, керівники теркомів, первинних профспілкових організацій розповіли про ситуацію на підприємствах і в організаціях бюджетної сфери, існуючі проблеми  і внесли пропозиції щодо шляхів їх вирішення.

З метою сприяння діяльності первинним профспілковим організаціям порушено питання про відновлення роботи або створення нових Координаційних рад профспілкових організацій у містах та районах області. Було також внесено і обговорено пропозицію щодо створення Координаційної ради з числа керівників обласних організацій, представників та координаторів профспілкових організацій галузей, голів координаційних рад міст і районів з метою реалізації статутних завдань членських організацій та ФПУ із залученням до роботи представників ФПУ. Питання про розгляд і затвердження примірного положення про Координаційну раду з сприяння реалізації статутної діяльності ФПУ запропоновано внести на розгляд Президії ФПУ.

 

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ