МАЙНО

 

Чи зможуть зараз пересічні українці покращити здоров’я, зменшити ризик тяжких захворювань в загальнонародному лікувально-оздоровчому комплексі? Це питання досі залишається відкритим, бо замахи на профспілкове майно стають все більш агресивними та нахабними.

Проти чергового свавілля, пов’язаного зі спробами відчуження профспілкового майна виступили 4 лютого профспілкові активісти, представники громадськості. Вони вийшли на мітинг протесту перед Верховним судом України з вимогою до суддів та прокурорів дотримуватися Конституції та законодавства України, забезпечити захист законних прав та інтересів людини праці.

 

МАЙНО1   

Верховний суд України у цей день розглядає три справи за позовом Генпрокуратури в інтересах Фонду держмайна на право власності профспілковими об'єктами. Під стінами суду працівники об'єктів та обурені громадяни, у яких відбирають можливість лікування за доступними цінами у профспілкових оздоровницях. Розгляд справи затримали на півгодини. Як поведуть себе судді і чи приймуть рішення на користь простого люду? Якщо ж ні, мітингувальники стверджують, що нікого із суддів з роботи не випустять.

 

МАЙНО2

Ще одна цікава деталь. Представник Кабміну у коридорі суду нахабно стверджує, що відібрання профспілкового майна – рішення дуже справедливе. Як аргумент наводить те, що, як виявляється, профспілки… розпродають своє майно. Чиновник явно плутає: це саме міністерства і відомства, яким так хочуть передати профспілкові санаторії, розпродали свої відомчі оздоровниці, а зараз хочуть те ж зробити і з загальнонародною власністю.

 

МАЙНО3

Нагадаємо чиновнику і всім, хто ще не знає, що на продаж профспілкового майна вже давно накладено мораторій.

Про хід розгляду справ щодо профспілкового майна ми проінформуємо додатково.

 

 

Більш детально про ситуацію дивіться тут:

 

https://www.youtube.com/watch?v=JMmRVtO1JNs

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ