soczaschita1

 

У зверненні наголошується: профспілки Харківщини обурені змінами, внесеними в порушення ст.ст. 22, 49 Конституції України, Законом України № 77-VIII від 28.12.2014 до Закону України № 1105 «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

Вони вважають, що цим Законом не передбачаються соціальні послуги для застрахованих осіб та членів їх сімей, які були гарантовані Законом України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням» № 2240 від 18.01.2001 в частині санаторно-курортного лікування застрахованих осіб та оздоровлення дітей в дитячих закладах оздоровлення, а також скасовується часткове фінансування за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Це може негативно вплинути на стан здоров'я, профілактику захворювань, а оздоровлення дітей та лікування в санаторно-курортних закладах без підтримки держави взагалі для людей буде недосяжним, - акцентується в зверненні.

 

(Текст звернення ОПХО додається)

 

Інформаційно-аналітичний центр ФПУ