zvern

 

Звернення профспілкового активу обласної організації профспілки «Машметал» до народних депутатів України від Полтавщини

 

Профспілкові організації машинобудівників Полтавщини з глибоким обуренням сприйняли Закон України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування (№77 –VІІІ) ухвалений Верховною Радою України 28.12.2014 року і особливо ту норму згідно з якою наймані працівники позбавляються санаторно – курортного лікування , а їх діти - відпочинку в літних дитячих оздоровчих таборах.

   Звертаємо також вашу увагу, що розділом 2 ст.4 п.2 Закону вказано, що Фонд є самоврядною організацією, але розділом 2 ст. 4 п.5 надається право владним інститутам держави втручатися в його діяльність та затверджувати бюджет Фонду на засіданнях Кабінету Міністрів України.  

   Виходячи тільки з цих аргументів вважаємо, що прийнятий закон є антиконституційним, антидержавним та таким, що носить ознаки дискримінаційного характеру.

   Ми цілком підтримуємо позицію ФП України, а саме: відновити

санаторно – курортне лікування працюючих та дитячий відпочинок в Україні в 2015 році.

   Для прикладу наводимо ситуацію по ПАТ «Кременчуцький завод дорожніх машин» на балансі якого знаходиться дитячий заклад оздоровлення та відпочинку (ДЗОВ) «Чайка». Щороку в таборі оздоровлюється близько 1300 дітей м. Кременчука та області.

   Більшу частину витрат на оздоровлення бере на себе підприємство, максимально здешевлюючи вартість путівки ( в 2014 році -2600 грн. за 21 денний відпочинок). Щорічно Фонд соціального страхування з тимчасової втрати працездатності фінансував 1/3 частину вартості путівки(харчування, культурно – масові заходи та медичні витрати).

     З прийняттям вказаного вище Закону під загрозою подальше функціювання табору «Чайка» та повноцінний відпочинок дітей влітку 2015 року.

   Вказана ситуація можлива і в інших закладах оздоровлення та відпочинку дітей Полтавщини.

     Очікуємо від вас відповідних кроків щодо внесення необхідних змін до Закону України «Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування».

                                   

   Прийнято на зборах профспілкового активу

                                     обласної організації профспілки «Машметал»

                                     за участю колег з Донецької, Дніпропетровської,  

                                    Харківської та Сумської областей 12 лютого 2015 року