А1

 

4-5 листопада у Києві відбулися збори голів первинних профспілкових організацій Профспілки працівників АПК. Тема зборів для сучасних соціально-економічних умов та загроз, що виникли для профспілкового руху України, дуже важлива та актуальна – «Глобальні зміни клімату, міграція та зайнятість. Інші виклики та завдання Профспілки у забезпеченні фундаментальних прав працівників галузі».

На збори були запрошені представники центральних органів виконавчої влади, громадських об'єднань і організацій,  наукові працівники та фахівці,.

З привітальним словом на відкритті зборів виступила голова Профспілки працівників АПК Світлана Самосуд.

Презентацію «Глобальні зміни клімату: загрози та виклики для працівників сільського господарства, харчової та переробної промисловості» зробила координатор  Міжнародної профспілки працівників харчової промисловості (IUF)   Тіруї Назаретян.

З презентацією «Трудова міграція в селекторному розрізі та сільському господарстві. Відкриття ринку землі та наслідки для працівників» виступив експерт з міграційних процесів, представник Профспілки працівників будівництва і промисловості будівельних матеріалів України Олег Борисов.

Найбільший інтерес та бурхливу дискусію, безумовно, викликало питання щодо проекту Трудового кодексу України. Про позицію профспілок з цього питання,  їх дії та завдання проінформував присутніх Голова СПО обєднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий (повністю його виступ можна подивиться тут:  https://www.youtube.com/watch?v=094ZmMZsCqI

Під час жвавої та конструктивної дискусії, що точилася навколо цього актуального питання, пролунало чимало конкретних та креативних пропозицій Голова СПО об'єднань профспілок, Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, Голова Профспілки працівників агропромислового комплексу України Світлана Самосуд та учасники зборів говорили про необхідність активного та ефективного захисту профспілкового проекту нового Трудового кодексу. (детальніше дивиться тут:  https://www.facebook.com/fpsu.administration/

В ході зборів було також обговорено низку інших важливих питань, зокрема «Зайнятість населення у сільській місцевості. Можливі шляхи вирішення. Робота Профспілки працівників АПК України щодо створення робочих місць», «Членство Профспілки працівників АПК України в  Міжнародної профспілці працівників харчової промисловості (IUF)», «Виклики та завдання Профспілки у забезпеченні фундаментальних прав працівників галузі».

Учасники зборів також ухвалили тексти відповідних заяв та резолюцій. Більш детальну інформацію про збори  збори голів первинних профспілкових організацій Профспілки працівників АПК читайте на офіційному веб - порталі ФПУ та на сторінці ФПУ у Facebook.

 

Прес-центр ФПУ

 

А2

 

А3

  .